Måndag 29 april, 2019

”Luleå vill ha succétränaren” kunde jag läsa i NSD.se härom dagen och det gäller givetvis Sandberg. De påstår dessutom att kontakter redan har tagits och det förvånar inte mig. Numer finns ingen respekt mot andra föreningar.

Det förekommer ju att man försöker värva av varandra mitt under säsongen och det tycker jag är vidrigt.

Jag hoppas och tror att Sandberg väljer att stanna i Göteborg och jobba vidare och skaffa sig mer erfarenhet. Han behöver inte bevisa något i Göteborg bara jobba på systematiskt i lugn och ro. I Luleå blir det superpress från dag ett och extrema förväntningar på honom.

Luleå har resurser att kontraktera de spelare han pekar på under WNBA och Euroleague topp nivå men med det följer krav på prestation och leverans.

Luleå har givetvis även resurser att betala coacher det de vill ha. I samband med Tillman affären och uppsägningen framgick det att han tjänade ca 47000+ kr i månaden och det är givetvis en lön som Sandberg får svårt att tacka nej till om inte Högsbo är beredd att lätta på lädret. Högsbo kan säkert matcha den lönen.

Efter att ha hört sportchefen Fredriksson i pausintervjun så tror jag att de är beredda att gå ganska långt men de kan inte matcha Luleå som kan höja ytterligare om de så önskar.

Jag undrar vad Visscher tänker efter att ha läst NSD:s önskemål om att signa Sandberg och att kontakter redan har tagits. Lite trist tycker jag för en respekterad coach med de meriterna.

Ligalagen kommer knappast att kunna ta Svenska Cupen på allvar eftersom lagen i det skedet av säsongen behöver tuffa bra träningsmatcher och det får de inte mot ettan lag. Det finns risk för att BLH lagen skickar sitt andralag till dessa matcher.

Är Svenska Cupen en ogenomtänkt skrivbordsprodukt eller något som BLH & BLD lagen har svarat positivt på vid en enkät undersökning. Jag vet inte men om någon vet då hör du av dig.

Om Axel Nordström tänker på familjen i första hand då finns det stor chans att han väljer Djurgården, som är inom pendelavstånd. Någon sade att Ramstedt också är på väg till dem. Om ryktena stämmer då är det starka namn för nykomlingen.

Kanske kan hemmaplan bli fördel idag för A3. Laget har spelat inför ett par hundra åskådare hemma hela säsongen så det var en omställning som skapade extra nervositet när det helt plötsligt kom kanske 700.

En helsida i lokaltidningen inför SM final 3 och dessutom en stor annons då finns det förutsättning för att det kommer fler än de max 700 som såg match ett. Om båda långsidorna är helt fullbelagda då är det 840 åskådare på de platserna. Kapaciteten var 1800 före ombyggnationen till vippstolar. Om varje sittplats på läktaren i hallen är upptagen då är det 1147.

Godmiddag