Söndag 28 april, 2019

Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit att, om jag har faktafel i texten så korrigerar jag om jag får ett bevis för att jag har fel.

Bo Sundberg, Norrköping Dolphins har skickat ett mejl till mig med följande text:

Siffror du anger är helt fel. Notera att Dolphins bara har skulder till sitt egna arenabolag.

Föreningen har levt över sina tillgångar skapade i föreningen, därom råder inget tvivel.

Ev försäljning av arenan har pågått sedan Lasse Johansson sa upp sig, dvs ca 1 år. Försäljningen baseras mer på marknadens värderingar samt framtida planerat underhåll. Dvs ökade kostnader och mindre utdelning till ägaren.

Norrköping Dolphins informationsansvarige:

Robin Svensson @robinnn011 lade i alla fall ut detta på twitter efter matchen:

Deppig gårdag, förstås. Men Dolphins har större bekymmer än en missad finalplats. Ekonomin körd i botten – redan känt. Dessutom, bland annat, finns en viss falang inom föreningen som tog en extra god whisky efter herrlagets uttåg mot Borås. Vidrigt. Fegt. Försvinn.

A3 lyckades kvittera till 1 – 1 i matcher men det satt långt inne. Domarna (Erström, Mehmedovic, Persson) som dömde utmärkt de tre första perioderna höjde toleransnivån i det färgade området lite väl mycket i den fjärde perioden och det tycker i alla fall jag gynnade A3 något.

A3 borde kunna vinna hemma på måndag bara man kan få upp farten på matcherna och det får man genom att pressa när motståndarna har bollen och tar returer när motståndarna missar. Det har varit lite si och så med dessa saker hittills.

Matchen igår spelades i lågt tempo förutom när A3 missade för då drev Högsbo upp tempot och kontrade ofta i poäng.

A3 försökte göra detsamma men man brände flera fina kontringsmöjligheter med dåliga beslut och bortkastade bollar.

Både Brown och Mershon plockades upp på helplan när Högsbo gjorde poäng och fyra sprang hem och tillät inga snabba spelvändningar. A3 satte inte press på Högsbos guards mer än när bollen passerade mittlinjen.

Jag gillar när lagen sätter upp hel eller halvplans press. Det förändrar alltid matchbilden. Tyvärr så har en del coacher åsikten att det tillhör ungdomsbasketen. De har fel anser jag. Det är i stället coacherna som inte vågar spela så. Kan det bero på brister i kunskaper eller på lättja för det krävs mycket arbete för att träna in en fungerande press, men man får ofta valuta för det nedlagda jobbet.

Lawrence och Brown med både speed och super spänst längst bak i en suprise press oavsett om det är man man eller zonpress borde kunna plocka några stressade långpassningar från motståndarna bara frontspelarna i pressen inte tar dumma foul..

Lawrence borde inte starta med tanke på att hon alltid drar på sig så naiva foul. Igår blev det återigen två och bänken redan efter 3:26 och bara totalt 17 minuter och fyra poäng. Det duger inte. Dedic som kom in i stället för Lawrence borde starta och få uppdraget att spela tufft och försöka trötta ut sin spelare. När hon får sin tredje kan hon byta ut. A3 kommer att behöva Lawrence i slutet av matcherna i fortsättningen.

Jag är lite förvånad över att inte A3 utnyttjade en mot en spel mot Gray när hon kom in tidigt i fjärde perioden med fyra foul. Hon kunde inte försvara alls som hon brukar. Endast en gång gick Mershon en mot en och då kunde hon bara följa med och det blev enkla poäng.

Matchen kunde likväl ha slutat med Högsbo vinst men så blev det inte. Sandberg sade i intervjun efteråt att han måste titta på filmen och se vad det berodde på att de inte kunde lägga i närskotten i den sista perioden. Ett fint sätt att uttrycka sig om………….

Observera att jag inte ger pekpinnar till coacherna i finallagen om vad de borde göra utan bara har egna filosofier om vad en coach som gärna hade varit i samma situation skulle ha kunnat göra.

Grey intervjuades efter matchen och hon gjorde det klassiska. Berömda allt och alla utom sin coach som har gett henne möjligheten att få spela final i Sverige.

Godmiddag