Lördag 27 april, 2019

Den sjätte matchen mellan Jämtland och Södertälje blev en riktigt bra basketmatch med både bra försvar och inspirerat anfallsspel. Södertälje säkrade segern i inledningen genom koncentrerat väldigt aggressivt försvar med dubblingar som forcerade Jämtland till avslut. SBBK hade även ett nästan felfritt anfallsspel med ursinniga attacker och Jämtland hamnade på efterkälken.

Jämtland kom tillbaka till halvtid men det blev för jobbigt för dem att orka jaga ikapp efter det andra tappet direkt i starten på den tredje. Guinn spelade strålande basket igår men varför bara 25 minuter. Inte såg han trött ut. Var det bara planerat 25 minuter i gameplanen ? När han satt på bänken kom alla tappen i matchen. När han spelade kom Jämtland tillbaka. Jämtland hade 61% på straffkasten på hemmaplan ?

Kul att se Rönnqvist prestera bra igen och trist att se Smith falla helt ur ramen igen. Bara det kan ha varit skillnaden. En egensinnig spelare som Jämtland knappast satsar på inför kommande säsong.

Veterandomarna hade en riktigt bra match om man bortser från ett dussintal tacklingar som alla borde ha rendera i foul. Lustigt att även kommentatorn har börjat kalla dem för veterandomarna. Kan han ha fått det från HOOPS.

En dryg timme till uppkast i Göteborg. Det blir intressant att se om proffsspelarna i A3 tar fram sin professionalism och visar sitt max. Gör alla det då bör A3 vinna. Om starterna inte pallar trycket i Högsbos kula inför 1000+ åskådare då sprider sig paniken.

Och så till något helt annat som man brukar säga.

Hörde på radiosporten en kvinnlig fotbollsspelare från Östersund, som klagade över att de får herrdräkter som är lång och smal vilket innebär att damer måste klä sig i för stora storlekar. Jag känner väl till problemet.

Du som har läst HOOPS i flera år kommer kanske ihåg att jag har skrivit om samma problem inom dambasketen. Under tiden 1998 – 2011 då jag var ansvarig för att skaffa dräkter till Umeå Comets var det alltid lika hopplöst. Tjejerna fick nöja sig med herrdräkter. Det fanns damdräkter ute i Europa men varken Nike eller Adidas brydda sig om att hjälpa till med det. Take it or leave it var det som gällde.

Vi accepterade givetvis två uppsättningar kompletta dräkter liksom overaller till ett värde av 25000 kr men konsekvensen blev att tjejerna fick börja med att rulla upp byxlinningen och med att vika in axelbanden. En del spelare fick lov att knyta ihop axelbanden. Det såg och ser för jäkligt ut än i dag när lag som Telge spelar i för stora herrdräkter.

Glädjande nog så har Spalding kommit in på basketmarknaden under de senaste 6-7 åren och de levererar riktiga damdräkter och det hedrar dem. Adidas bryr sig inte därför ser Södertäljes damer ut som de gör för de halkar med på herrarnas avtal.

Det finns fortfarande spelare som gillar att vika in axelbanden trots att de numera för det mesta har riktiga damdräkter men det gör de nog bara för att visa muskelspelet.

I morgon kommer det en del smaskigheter i HOOPS så missa inte den.

Godmiddag