Onsdag 20 mars, 2019

Det var inte Olympiakos mot Milano på viaplay utan Bayern som inte är bra just nu så jag valde hela gårdagens gratissändning från matchen mellan Norrköping – BC Luleå i stället. Experten Jonte Karlsson delade ut ett antal subjektiva plus efter grundserien. Balibrea fick årets coach men den tycker jag var helt felplacerad. Nässjös coach Juste borde vara den solklara givna både för lagets resultat och för sitt uppträdande och att han är JUSTE.

Coach Balibrea hos wettarna tycker inte jag förtjänar någon utmärkelse med tanke på hur han uppträder när laget har förlorat en match och han är besviken. I gårdagens match mot BSKT visade han det återigen. Efter slutsignalen skakade han hand respektfullt med BSKT:s coacher men gick sedan direkt och satte sig på sin coach stol utan att tacka domarna för matchen. Hans assistent fick återigen gå själv och tacka domarna.

Jag undrar hur det skulle sluta för BSKT om Gustavsson skulle sluta skaka hand med domare som BSKT är missnöjda med. Förmodligen hade det inneburit nedflyttning.

Förresten så tycker jag att alla som kan tänka sig att vika fem minuter tar sig en titt på BSKT matchens sista fem. De domslut som utdelas under den korta sekvensen tyder på att något är riktigt illa med den svenska domarkåren just nu. Är det så att en förening som BSKT inte får kritisera domarna ? Laget får flera horribla domslut emot sig. Ingen kan hindra en fri människa att ha åsikter men det är tydligen tabu att kritisera domarna i den svenska BLH. BSKT har haft mage att våga kritisera och det gillas inte. Kvartsfinalerna mot Södertälje är i princip redan spelade.

BC Luleå spelade stundtals bra mot Norrköping men som vanligt kommer Norrköping undan med så mycket konstigheter så det är svårt att vinna. Efter Kjellboms, Dubas och Saks screens i pick and roll situationer så trycker de nästan alltid bort försvararen som skall försöka hinna med. Det blir ofta foul i Euroleague.

Smith, Lindqvist, J Smith, Person, Stark och Zekovic som ständigt passerar screens från Kjellbom, Dubas och Saks håller i stort sett alltid i screenaren när de skall passera över i pick and roll situationer. Det är systematiskt och väl intränat. Det innebär att screenaren inte kan rulla direkt mot korgen. Det innebär också att de inte behöver byta i försvar. Man vinner lite tid hela tiden. När man gör så i Euroleague då får man foul.

BC Luleå har en annan justare metod som borde löna sig lite mer. De byter vid i stort sett alla screen situationer vilket innebär mycket mismatch som både Norrköping och Södertälje är bra på att utnyttja men båda dessa lag tjänar för mycket på sitt sätt att ta sig runt screenarna.

A3 har Eos borta i kväll. Jag skulle inte bli förvånad om Eos ger A3 en match ända in på målsnöret. Dessutom brukar de sydliga och västsvenska domarna alltid ha hög tolerans mot ”sina lag” – det är min åsikt efter att ha coachat massor av matcher även i Eos hallen. Men Eos är välcoachade och spelar modernt och smart.

Tyvärr så spelar mina favoriter från Åhus i Danmark nämligen Bakken Bears kl 18.30 mot tyska Wutzburg i 1/8 delsfinal i Euro Cup. Den matchen har något högre status idag. Jag får kolla på dammatchen efteråt om det blir som jag tror.

ÖFK affären får nu Sundsvall Dragons affären att framstå som en ”spott i Mississippi”. Om det som allt mer börjar uppdagas verkligen stämmer så inser nog alla att det egentligen inte finns någon gräns för vad människor kan hitta på när man väl har hamnat i ekorrhjulet. Har Kindberg verkligen riskerat allt som det verkar för att nå framgångar och personligt berömmelse eller finns det ekonomisk vinning i detta också för då är det riktigt illa.

När man har varit så pass kaxig som Kindberg har varit i media när laget gick upp i Superettan och i allt som har hänt efter det med Allsvensk framgång och Europa League framgångar då finns det nog ingen nåd.

Jo lite finns det. Jag ser att insändare i op.se tycker att man inte skall vara så hård för Kindberg har ju gjort så mycket för staden Östersund.

Vem kan inte nå framgång med högar av sedelbuntar. Man kan både köpa sig de bästa tränarna och bra spelare och då kommer framgång. Det verkar som om ÖFF har gjort den stora superblåsningen på svensk fotboll. Det kommer troligtvis att kosta en massa för Kindberg på olika sätt men han verkar ha råd. Han lånade ju 15-20 miljoner till föreningen i upptakts fasen – pengar som han fick tillbaka efter cupframgången.

Godmiddag