Söndag 10 mars, 2019

Söndag 10 mars, 2019

Den första halvleken mot Köping igår lördag var bland det värsta jag har sett i år. BSKT var i total obalans och kastade bort bollar på alla möjliga och omöjliga sätt. Att det bara blev minus 10 poäng i halvtid var bra. Tyvärr fortsatte kräftgången i den andra och med 2.40 kvar av den 3:e och underläge 58 – 42 gav troligtvis många pessimister upp och optimisterna var tveksamma.

De kämpatakter som BSKT visade upp den sista perioden är inget annat än imponerande och Gilchrese ledarskap är fenomenal. Att vända och vinna med 73 – 76 är enormt bra gjort – återigen. Gustavsson är riktigt klok och filosofisk i lokalmedia idag. Jag tror att han tror att hans lag kan vinna alla tre av de resterande matcherna (Nässjö h, Uppsala b, Wettarna b) även om han inte säger det. Om BSKT gör det då kanske de kan nå plats 6-7. Personligen tror jag att en åttondeplats och Södertälje fortfarande passar BSKT bäst i kvartsfinal och jag tror inte Södertälje vill möta BSKT. En kvartsfinal mot BC Luleå vore givetvis bäst både logistiskt och ekonomiskt och med tanke på vinster mot dem i de två senaste matcherna kanske även sportsligt.

Troligtvis blir det Södertälje och tyvärr så är Södertälje en svårare motståndare än vad de borde vara pga av att de alltid får spela så otroligt mycket med fasthållningar och hård kroppskontakt för att inte tala om Bizacas stegfel. Han fintar alltid och sedan gör han stegfel 2 av 3 gånger men domarna verkar ha bestämt att släppa det trots att det ofta är stegfel. Wettarna orkade brottas i 25 minuter sedan gick tåget.

Allting börjar i defense säger Degernäs på deras hemsida idag och det stämmer särskilt om man får brottas. Förresten hur kan han få hålla på som han håller på i match efter match. Han är ganska pinsam i sitt naiva uppträdande hoppande och viftande långt utanför coachboxen. Om Gustavsson skulle uppträda så då skulle han snabbt hamna i omklädningsrummet.

Wettarna coachens matchning av laget mot Södertälje förstår jag mig inte på. Jag tycker att han har spelare för att kunna vinna men han har ofta konstiga uppställningar på plan.

Jag trodde på seger för Jämtland borta mot BC Luleå men icke då. Jämtland försökte med galen run and gun i lejonets kula men det fungerar inte där. Det tycker jag att Gehrke borde förstå men han är lite överoptimistisk med sitt spelarmaterial. BC Luleå mot Jämtland i kvartsfinalen är ganska nära och det vore en heartbreaker för Jämtarna.

Telges damer fick revansch mot Alvik efter förnedringen på bortaplan. Det var en lite märklig match i andra halvlek. Telge stod i en old school 2 – 3 zon men Alvik satsade inte på att skjuta sönder den trots att de ha skyttar utan i stället skulle man inside med bollen hela tiden för det är så man skall attackera zonförsvar numera. Det gick inte. Otrolig scenförändring på Alvik mot matchen i Umeå förra helgen. Är de så ojämna då kan tom kvartsfinalen bli ett hinder.

14:00 i fredags spelades en träningsmatch i fotboll mellan allsvenska GIF Sundsvall och Vasa Pallo Seura på Umeå Energi Arena utan sol men i ymmigt snöfall. Hade de inte googlat väderrapporten alls ? Kommunens snöplogare jobbade för att försöka hålla planen snöfri och skattebetalarna i Umeå fick plumsa runt i 30 cm snödjup på parkeringen och hallar. Till råga på allt så körde man sönder konstgräset vid snöplogningen med traktorn så att matchen inte kunde fullföljas på fullstor plan. GIF Sundsvall vill givetvis inte betala för planhyran eftersom man inte genomförde arbetet fullt ut. Tänk så tokigt det kan bli när man inte kollar väderleksrapporten.

Fram till för en tid sedan har snöröjningen vid Gammlia Idrottscenter varit exemplarisk men nu har något hänt för det var inte plogat i torsdags trots mycket snö och ingen traktor på fredagen heller så framkomligheten var inte bra för dem som har handikapp av olika slag. En bekant med rullator kunde inte ta sig fram. Har man bytt leverantör av snöröjningen ?

Godmiddag