Tisdag 12 mars, 2019

Tisdag 12 mars, 2019

I kväll är det en viktig match för BSKT om man har för avsikt att avancera i tabellen. Skulle tippa att BSKT är rejält sugna på ytterligare en vinst. Nässjö vann senast hemma mot Uppsala med 25 poäng och det som stack ut mest i den matchen var Kofi Josephs med sitt extrema högprocentiga skytte och 25 poäng. Det var hans 4:e match i laget. Tidigare har det inte fungerat för honom.

Nässjö lever och dör med sitt 3 poängsskytte. Joseph, Jackson och Terins tar 75% av deras treor varje match. Av 69 skott i senaste matchen var hela 30 st treor. Om det inte fungerar då vinner BSKT eftersom man kan hantera Nässjös Ruffin och Medjedoub inside.

Det är full omgång i BLH vilket innebär att det för ovanlighetens skull spelas hela fem matcher samtidigt. Det innebär dessutom att det krävs hela 15 ligadomare i arbete samtidigt. Blir spännande att se hur man har löst detta.

Rosenqvist från Malmö som dömde i Köping i lördags vore inte så lyckat. Han verkar inte gilla Umeå för han hittar alltid en anledning att blåsa mot BSKT. Gudelj hade en del konstiga beslut när han blåser för sådant om ingen annan ser eller bryr sig om. Kalpakas såg till att rättvisa skipades. Notera att detta är mina högst personliga åsikter och har inget att göra med BSKT.

BSKT siktar givetvis på plats sex (6) i tabellen och det ligger inom räckhåll efter den strålande sista perioden i Köping. En vinst i morgon och chansen är god till högre placering än 8:a.

Läser att Morris skadade tummen mot Jämtland och blir troligtvis borta 5-6 veckor pga operation. Snacka om otur. Undrar om han fick skadan vid någon av ”flygturerna” mot Jämtland. Han spelar lite vilt och galet och sådana spelare brukar tyvärr vara skadebenägna. Tuff motgång för BC Luleå igen som i år har haft lika otur med skador som BSKT har haft.

Förresten är det inte så att fler och fler blir skadade ? Vad beror det på egentligen ? Är det så att spelarna inte är tillräckligt bra tränade eller har basketsporten i Sverige blivit för hård ? Jag anser att basketen i Sverige är alldeles för brutal och att det tillåts för dåligt/fult försvar. Ibland blir jag rent ut sagt äcklad av det jag ser eller så blir jag förbannad. Många utländska spelare som kommer till Sverige blir chockade över vad som ibland tillåts. Jag fattar.

I morgon kommer Mark till Umeå för match mot A3. De har givetvis ingen chans men det kan bli en fartfylld ganska kul match eftersom Mark spelar ”Lucky Luke” basket. ”Vad är det” kanske du undrar. I min bok är det snabbt uppspel och snabbt till skott och utan tvekan. En del kallar det för Hawaii men de som gör det vet inte att på Hawaii spelar de bra basket. Amy Sanders är en av de bästa som har spelat i Umeå och i den svenska ligan och hon kom från University of Hawaii.

Mark är duktiga på att få fart på spelet så om A3 slappar då kan Mark göra enkla poäng. De har unga duktiga spelare men ett alldeles för tunt lag. Kämpaglöden är dock på topp. De lyckades vinna stort hemma mot Norrköping nyligen. I fjol lyckades Mark vinna hemma mot både Luleå och UD. Jag har min åsikt klar om hur sådant kan hända.

Mark har en illersnabb 155 cm kort amerikansk playmaker i Paloma Anderson, som kommer att bli svårfångad även för A3. Det skulle vara roligt att få se Emma Häger 17 år spela. Hon är dotter till fd Ume Basket spelaren Eva Söderberg(Häger) från Umeå och hon har tränat med UD på sportlovet för ett år sedan.

KFUM Umeås div 2 lag har tre matcher kvar och måste vinna alla tre för att få kvala mot basketettan. De måste nå tredjeplatsen i serien för att vara berättigad en kvalplats enligt tävlingsbestämmelserna – om de gäller. Matcher som återstår är hemma mot Höken till helgen som de vinner lätt, en lite tuffare match borta mot Gammelstad som man borde vinna och så en drabbning mot Luleå Basket som man förlorade mot hemma med två poäng för några veckor sedan. Jag tror att Umeå vinner alla tre och spelar kval längre fram i vår.

Om det blir kval då blir det troligtvis mot Djurgården och Eskilstuna om en (1) plats i basketettan. Stockholmslagen brukar alltid vara tuffa att möta och Eskilstuna blir knappast en lätt uppgift för där finns fn en kändis och Umeå bekanting Christy ”Bullet” Bacon som har gjort comeback och spelar med dem. Umeå Comets var hennes första klubb overseas och det var faktiskt jag som tog henne till Sverige 2003. Så det kan bli.

Godmiddag