Torsdag 28 februari, 2019

Torsdag 28 februari, 201

Spenderade trettio minuter igår eftermiddag med att titta på A3:s nytillskott Jelena Ivezic. Bra skotteknik och bra skott. Blick för spelet och bra i beslutsfattandet i spel tre mot två. Rör sig snabbt och bra över golvet. Verkar van vid att spela snabb attack basket så det blir en omställning för A3 spelar inte så. Hon tar kvicka korrekta beslut och snabba passningar. Lagkamrater hade svårt att hänga med ibland med mottagningen. Det här är ingen dussinspelare som man hittar på nätet utan en klasspelare om……… Om Ivezic har samma spel i sig idag som 2012 vid OS i London då är hon en given starter redan på lördag mot Alvik.

BSKT överraskar även mig trots att jag dagligen umgås med sportchefen. Då fattar ni hur lite jag har att göra med BSKT. Jag hörde hans namn nämnas för en vecka sedan när det visade sig att Nordström inte var intresserad av BSKT och jag fick reda på att det var klart strax innan pressmeddelandet gick ut.

BSKT fyller på med 208 cm, Povilas Gaydys från Litauen. Det året som BSKT gick upp i ligan var han en dominant under korgarna och hans dunkar var inte att leka med. En bra spelare som definitivt blir en förstärkning bara han hinner komma in i lagets ganska avancerade strukturer som på kort tid skall nötas in.

En del förfasar sig över att Norrköping värvar en 15 åring från Täby Basket, men BG Luleå har gjort samma jobb för BC Luleå och Luleå BBK i åratal. Åtskilliga spelare har spelat i ligan parallellt med studier på BG.

Såg i tisdags en otroligt bra dammatch från slutet av januari i NCAA divison ett mellan Louisville Cardinals (17-1) hemma mot University of Conneticut (UCONN 19-2). Inför 17000 hemmafans (skolbasket) besegrade Cardinals ”de oslagbara” UCONN med 10 poäng. Titta på den på youtube om du får tid. Försvarsspelet är mycket imponerande för att inte tala om skills och skyttet.

UIK:s damfotboll har fått ordning på ekonomin till sist, men fattas bara annat med tanke på alla miljoner som kommunen har pumpat in i den föreningen.

Du som läser HOOPS vet att jag reagerar på ordmissbrukarna. Vilka är då dessa personer. Det är de som använder nutidens modeord i tid och otid kanske för att verka så moderna och duktiga och insatta i hur det ska vara.

Jag har tagit upp följande ord hittills den här säsongen: Hållbart, Över tid, Plattform, Transparent,

Dagens ord är inkludera. Här kan vi verkligen prata om ett ord som just nu är mycket populärt bland politiker och kommunala tjänstemän. Man bara måste ha en inkluderande verksamhet. Man skriver eller säger aldrig att verksamheten skall omfatta alla som inkludera betyder utan fint skall det låta. Motsatsen är utesluta eller med ett finare ord exkludera.

Godmiddag