Fredag 1 mars, 2019

Fredag 1 mars, 2019

Klockan är 17.20 på torsdag när jag skriver detta och fortfarande är det ganska ljust ute. Jag kan inte låta bli och betona för er som bor i den södra delen av landet hur mycket ljuset betyder för oss här uppe i den norra delen av landet. Det är en underbar tid och vi behöver inte oroa oss för gräsbränder än så länge.

Lindvall i NSD.se menar att Borås, Norrköping, Södertälje och BC Luleå är de som skall fightas om guldet men han nämner också att Jämtland. Jag håller med honom om det och av den anledningen satte jag en slant på dem till 30 ggr pengarna innan säsongen startade. Om bara Shonganya kommer upp i samma klass som han hade i början av säsongen så tror jag att de kan vara med i kampen. Troligtvis spelar de lite för vilt för att hålla i en finalserie om sju matcher men you never know.

Jag hade inget minne av A3:s nya Ivezic från matchen mot USA i OS i London 2012. Antagligen eftersom jag liksom de flesta stirrade oss lite blinda på alla stjärnor i USA laget, men igår tog jag mig en titt på matchen. Ivezic hade ingen bra start. Det blev fem dåliga avslut på hennes första fem bollberöringar men sedan blev det bättre. Hon var i alla fall då väldigt vass en mot en och i pick och rull spelet. Hon hade ett bra 3 poängs skott och hon spelade bra försvar.

Kommentatorernas hyllande av USA spelarna är så här i efterhand väldigt enögt och överdrivet. Till råga på allt så gynnades USA av domarna i alla matcher. De fick alltid spela hårt i defensiven men de fick i stället märkliga offensiva foul – ett annorlunda sätt att favorisera.

I kväll fredag startar BLH om igen efter landslagsuppehållet med BC Luleå mot Köping, som jagar BSKT. De lär knappast kunna vinna mot BC Luleå i kväll. Om BC Luleå släpper den matchen då blir det riktigt tufft för BSKT att ta sig till slutspelet och Öqvist lär få någon spydig kommentar från Umeå i sociala medier.

Södertälje lyckades få in Jonathan Person på guardplatsen i sista stund. Det kallar jag för ett fynd. En otroligt bra spelare både offensivt och defensivt. Pappa Ike Person har utbildat honom. Sköna Grönas aktier stiger ytterligare. Jag ångrar att jag inte satsade mer på dem i september.

Norrköping är fortfarande den givna guldfavoriten för mig. Bred spelartrupp men kanske lite sliten. En bra taktisk matchcoach och nästan alltid domarna med sig. En nästan oslagbar kombination.

Återigen kom det återbud i sista stund från några Norrbottenslag som har matcher i Umeå i helgen. I div 2 damer meddelade Höken att de inte får ihop lag och i DU19 meddelade Sunderbyn detsamma.

För två veckor sedan var det Vråkens herrar som i sista stund meddelade att de inte får ihop lag. IKSU accepterade inte det så det kostade wo och böter för Vråken. Hur det blir med den här helgens återbud vet jag inte men det borde kosta kan jag tycka.

Vad jag vet så har lagen från Västerbotten skött sig snyggt i år utan några som helst sista sekunden återbud.

Godmiddag