Måndag 11 februari. 2019

Måndag 11 februari, 2019

BC Luleå lyckas vända ett hotande nederlag till 65 – 68 de sista halvminuten. Tack vare Collins och nya Smith och lite tur med ett darrigt Nässjö. Ingen länssorg i Norrbotten trots Luleå BBK:s tapp på slutet.

Luleå hade matchen mot Rostov ”som i en liten ask” men blir lite passiva när de blir pressade.

71 – 71 med drygt 3 minuter kvar. Lite kollaps på slutet med naiva turnovers mot aggressivt försvar 11 – 3 till Rostov under sista 3 minuterna, men 82 – 74 är ok för på hemmaplan med Reed och Sandric så blir det en seger med tillräckligt mycket och en plats i semifinalen tror i alla fall jag.

Undrar hur domarna kommer att reagera på att ryskorna spelar med tröjorna hängande på byxorna – de har en sådan dräktmodell. I Rostov gick det alldeles utmärkt. Det är ju inte tillåtet enligt FIBA regler men, EWBL råder ju inte FIBA över så det är väl kanske ok.

På FIBA:s hemsida, skriver deras dambasket expert, Paul Nielsen, om de intressantaste ”ickeamerikanska” kandidaterna inför WNBA-draften i april i år.

Ett av namnen på Nielsens lista är Klara Lundquist. Problemet är att Klara är född -99, d v s fyller 20 i år. Enligt WNBA:s regler får man inte delta i draften förrän det år man fyller 22.

Inte nog med det. Hälften av de tio på Nielsens lista är under 22 och kan alltså inte komma ifråga på draften i år.

Lite pinsamt faktiskt tycker både Joulamo som tipsade mig om detta och jag.

Kan stoppas från hallarna” var den feta söndagsrubriken på vk.se men Innebandy klubbarna kommer givetvis att få hyra halltider för sina elitlag precis som vanligt däremot till högre taxa eftersom det gäller lag som inte ingår i Innebandyförbundet och RF.

Jag har en känsla av att elitinnebandyklubbarna har fått en rejäl släng av hybris. Man verkar tro att sportens utvecklingspotential är obegränsad och att de svenska elilagen vill spela ”en fristående Stanley Cup” flåt ”Privatägd serie”.

Jag tror att IKSU har tagit det rätta beslutet nämligen att inte haka på visionärerna eller skall vi säga fanatikernas ide om en ”egen liga” oberoende av RF och SIBF.

Troligtvis får vi väldigt snart höra vem som är den stora sponsorn om det finns en sådan som går in och köper ligan för de måste ha en sådan bakom sig som har gått in med säg 100 miljoner för fem år. Jag tippar ett det är ett spelbolag. Om de inte har en storsponsor bakom sig redan nu då faller hela iden.

Har du glömt att för precis 10 år sedan gick Umeå Kommun in och räddade UIK:s damfotboll när de hade massor av skulder och konkursen var nära. Umeå Kommun köpte helt enkelt klubbhuset som står på kommunal mark för 2.5 miljoner. Egentligen hade man kunnat få det gratis pga av de stora skulderna till kommunen men då hade ju stackars UIK damfotboll fått gå i putten. Det är skillnad på sport och sport. Jag har inte glömt och gör det aldrig.

Godmiddag