Söndag 10 februari, 2019

Söndag 10 februari, 2019

Köping hade chansen men Norrköping gav inte bort matchen som slutade 71 – 79 . Både Borås och BC Luleå flåsar dem i nacken och vill ta den andra platsen i grundserien och få en direktplats i semifinalen. BSKT vet redan nu att det krävs en perfekt match om man skall kunna rå på Norrköping hemma kommande fredag. Köping hade faktiskt en bra chans till vinst men en del vilda passningar från Solevic gick fel och det kostade. Köping spelar lite väl mycket på chans.

Wettarna lyckades slå Högsbo med 66 – 61 efter att ha lyckats med 1 – 3 – 1 försvar i stort sett i hela matchen. Det är väldigt ovanligt att möta det försvaret i damligan. Högsbo försökte konsekvent attackera baslinjen och det gick hyfsat till en början men blev för ensidigt. Man borde nog ha utnyttjat ett övertag utifrån i fronten i stället. Skyttar har man ju.

Om ett par timmar är det dags för Nässjö – BC Luleå. Om BCL tappar den matchen då blir det nog länssorg i Norrbotten.

Du kanske kommer ihåg att BSKT tvingades till att senarelägga matchen mot Köping efter påtryckningar men så här står det i tävlingsbestämmelserna.

Gästande förening har en skyldighet att vara ute i god tid till match.

Köping ville skjuta på matchen pga kommunikationsproblem men de var i hallen 1 ½ timme före uppkast. De som beslutade om senareläggning gjorde fel. Köping var på plats i god tid före uppkast.

BSKT förlorade intäkter pga publik som vände vid entrén eftersom matchen var senarelagd. En viss kompensation borde vara berättigad.

Jag läser även följande klartext i tävlingsbestämmelserna.

Förbundsserieföreningar är skyldiga att:

Tillse att matchspeakern är neutral.

Tillse att ingen publik varken före, i pauser, eller efter match befinner sig på basketplanen.

Tillse att funktionärer och i möjligaste mån publiken respekterar motståndarna.

Jag har skrivit om Norrköpings speaker som var likadan när jag var där senast och coachade 2008.

Han är enligt mig direkt osportslig.

Jag är förvånad över att BSKT tillåter massorna välla ner från läktaren på parketten direkt efter slutsignalen. De har ytterskor på sig. Små barn kan råka illa ut av studsande stora tunga bollar. Nedplockning tar längre tid.

De dyra ordningsvakterna skall väl göra mer än bara skydda domarna. De borde avvisa folket som stormar ner på spelplanen efter slutsignalen.

Klubbarna borde tillse att gaphalsarna på vissa arenor som i princip förföljer domarna avvisas eller stängs av oavsett om man anser att de har dömt illa. Jag väljer att inte peka ut någon arena men alla vet vilka som är värst. Jag törs påstå att i Umeå är det lätt att döma för ingen gapar eller jagar domarna under eller efter match.

Godmiddag