Fredag 25 januari, 2019

Fredag 25 januari, 2019

Sopron förlorade igen på hemmaplan i damerna Euroleague och den här gången mot Fenerbache med 80 – 84. Det var starkt av Fenerbache att vinna med tanke på det enorma oväsen av nästan hatisk karaktär som den ungerska publiken bjöd på. Domarna måste ha varit under starkt tryck men de skötte sig utmärkt i alla fall. Det var helt klart det bästa laget som vann matchen. Zandalasini gjorde en stor match och var den som avgjorde till Feners fördel. Zahui gjorde 17p/7r men som vanligt en del hårresande missar och ganska svagt straffkast skytte. Jag tycker fortfarande att hon är för lite focuserad på basket och för känslomässig under matcherna och att hon tappar en del kvalitet där.

Hatay lyckades vinna mot Carolo med 74 – 66 men det var inte så konstigt för Carolo verkar vara i fritt fall. Måste ha varit skönt för Hatay som föll med 51 borta mot TTT Riga i förra veckan. Nu hade man gjort sig av med den överviktiga och långsamma Courtney Paris och laget spelade bättre och snabbare.

Schio föll hemma igen och den här gången mot Villeneuve, som spelade snabb och fin basket med suveränt skytte. I det franska laget finns en dam som heter Angela Björklund med prickar på o:et. Hon är amerikan men det kanske kan vara värt att kolla om hon har dubbelt medborgarskap. Hon spelade bara 12 minuter man var riktigt bra.

Att spela borta mot Galatasarays damer måste vara tufft. Deras ägare betalar 250 galna manliga supporters för att heja och vråla på kommando. Det finns en dirigent som dirigerar tifo gänget när de skall vara tysta och när de skall störa motståndarna. Inte särskilt sportsligt och absolut inte svenskt. I vårt land skulle ett sådant agerande på en basketläktare betraktas som rent sabotage och en anmälan liksom spalt kilometer i media skulle skrivas.

Tittade på A3:s träning en stund igår torsdag och noterade att Mingo verkar vara på G. Jag misstänker att comebacken inte är så långt borta. Noterade även att laget jobbade på helplanspress och det gillar jag.

Jag pratade med Alexander Holmström Forster i går kväll före träningen. Han menar att han är i bra form och helt redo för spel. Skottet såg helt ok ut på fredagens förmiddagsträning. Det blir intressant att se honom spela i morgon för spela det tror jag att han får. Jag är lite mer orolig för Gilchrese. Premiärmatchen var bra men inte Nässjö borta. Han har inte samma speed i år som i fjol. Kanske är det avsaknaden av tävlingsmatcher som visar sig.

När Umeå Tidning lade ner skrev jag här på HOOPS att det nu bara var en tidsfråga innan även Totalt Umeå skulle lägga ner. Gratistidningen Totalt Umeå startades av VK enbart för att konkurrera med gratistidningen Umeå Tidning (OBS ! Min personliga åsikt). Du har säkert märkt att efter årsskiftet upphörde Total Umeå att komma varje vecka. Tidningen har nu blivit en månadstidning och det är antagligen bara en tidsfråga innan den försvinner helt.

I brist på fantasi eller kanske intresse då skriver man om att B-lövens vd står och säljer korv i IBK Dalen tröja under Dalen match.

Godmiddag