Torsdag 24 januari, 2019

Torsdag 24 januari, 2019

Jag har försökt att luska lite vad man tycker om den nya Morrisen i BC Luleå. Han Earvin Morris har redan tränat med laget en hel vecka men man har lagt locket på i Luleå och ger inga omdömen. Inte en rad på BC Luleås hemsida. Enda jag hittade var Wiiks Podcast och där är man extremt förväntansfull och tror att han håller högsta klass men då utgår man från highlight filmer. Det återstå att se om killen håller. Han har i alla fall inte fått kontrakt med någon av de 75 – 80 klubbarna i de olika topplagen ute i Europa så frågan är. Hur bra är han ? Den 5 mars kommer BC Luleå hit till Umeå nästa gång. Jag får vänta på NSD bloggens första besök på en träning eller invänta BC Luleås match den 27 januari efter hela tio (10) dagars obegripligt speluppehåll med tanke på att det snart blir ett längre speluppehåll pga landslagets matcher mot Danmark och Belarus.

Av podden att döma så svider förlusten mot BSKT otroligt mycket fortfarande bland lagets hangarounds. Med tanke på att BC Luleå gav både Köping och Wetterbygden segrar så var det bara en rimlig payback att BSKT fick vinna.

Jag har känt till att Alexander Holmström Forster har varit på G till BSKT ett tag. BSKT och AHF har varit överens ett tag men det tog ett tag innan han fick klartecken från både coach och klubb i Portugal. Jag skall försöka hinna få en titt på honom under kvällens träningspass.

Finska Kataja Basket från Joensuu gjorde det oväntade och vann hemma igår mot obesegrade Saratov från Ryssland med 88 – 80. Finnarnas sista period var grym då de vände ett stort underläge till seger. Eftersom Leiden vann mot Bakken Bears från Danmark så finns det fortfarande en chans för Kataja att ta sig vidare i Euro Cup.

Jag såg en riktig höjdare mellan Brose Bamberg och Telenet Antverpen 82 – 78. Den Champions League matchen dömdes bl a av Kalpakas. Jag tror att han tycker att det är ”ganska lätt” att döma matcher på den nivån eftersom spelarna inte håller på med en massa dumheter som man gör i den svenska BLH.

Kvällens höjdare startade 20.30 i Spanien då Avenida mötte TTT Riga i damernas Euroleague och det blev precis som jag misstänkte. TTTR spelade ut hela sitt minst sagt spelintelligenta register och krossade Eldebrinks Avenida med hela 61 – 82. Spelarna har hög spelförståelse och coach Zibarts måste vara en magiker. Amerikanskan Peddy håller på att spela till sig de stora slantarna. Hon blir aldrig kvar i TTTR nästa säsong. TTT Riga är nu tvåa i gruppen efter tio spelade av fjorton. En stor sensation för alla av en nykomling med två amerikanskor och i övrigt enbart inhemska spelare. Det visar vilken standard basket håller i Lettland. Det återstår iofs några matcher idag så TTTR kan åka ner ett pinnhål i kväll.

Eldebrink fanns inte med i laget inte ens på bänken. Undrar om de har avslutat med henne nu när Jewell Loyd ansluter från Botas. Jag har inte hört något om att Eldebrink är skadad. Hon hade behövts igår när de föll hemma mot TTT Riga.

Förresten om något lag i Sverige behöver en ung bra spelare och skytt då ringer man TTTR:s Kate Kreslina, 22 år, 184 cm. Igår gjorde hon inga poäng, spelade bara ca 7 min. Hon har tappat formen lite eftersom hon har varit skadad ett tag men hon kan skjuta bollen i korgen.

Det går inte att förstå hur Umeå Kommun kan pumpa in 4.5 miljoner per år i fyra år till ett privat Gitarr Museum som t ex jag aldrig har besökt trots att jag är fd popbandskille på 60-70 talet, samtidigt som man snålar med arbetskläder till personal inom hemtjänsten.

Godmiddag