Onsdag 23 januari, 2019

Onsdag 23 januari, 2019

Avstängningen av Kjellbom överskuggar allt annat just nu och jag blir inte särskilt förvånad. Hans uppträdande i Umeå senast mot BSKT var dåligt. Han försökte faktiskt sätta krokben för en spelare i BSKT, det blev gruff med Green som markerade mot Kjellbom men domarna såg ingenting bara när de rök ihop så båda fick tekniska foul. Alla som såg matchen tycker att Kjellbom borde ha åkt ut direkt för fällningen.

I Borås nyligen blev det en otrolig kalabalik där det iofs delades ut båda teknisk foul på Chuck och osportslig på Kjellbom men det som hände efteråt och som kunde ses i live sändningen var riktigt illa. Chuck går fullständigt banans ser det ut som när hans lag tappar matchen till förlängning i slutet – det går ju inte att höra vad han säger till domarna – han borde ha tagit hand om Kjellbom i stället för att reagera som han gjorde. Kjellbom regerar med att sparka ner ett flertal reklamskyltar dessutom gör han ett utfall mot en person som ser ut att försöka lugna ner Kjellbom. Jag såg matchen och har fått det verifierat att det var så det gick till av en som var på plats i hallen.

Att Kjellbom har tjänat ihop till en längre avstängning nu under grundserien det verkar rimligt. Om man inte vill stänga av chefen Chuk då borde man i stället bötfälla.

BSKT:s försvar igår i den inledande perioderna var under alla kritik. Det var där man förlorade matchen och inte i slutet. Jag är nyfiken på vad coach Gustavsson hade för plan efter timeouten i slutet av matchen och segervittring. Anfallet avslutades med en avig hook av Nilsson, som inte var het under den här matchen. Det var knappast det avslut som man hade tänkt sig. För övrigt såg det inte seriöst ut med coachen ombytt som tionde man oavsett anledning. Regeln om att det krävs tio ombytta spelare annars blir det böter är bara så knasig. Minimera antalet till nio i stället eftersom det är det vanliga antalet som spelar varje match. Bötfäll i stället coacher och spelare som går bananas eller sparkar skyltar m.m

Det står att Nässjö hade 1200 åskådare i hallen men det synar jag dubbelt eftersom jag har coachat i den hallen ett flertal gånger och känner till läktarkapaciteten. För att få in 1200 personer i den hallen utan att folk sitter på spelplanen det vet jag inte. Med Guds hjälp och skohorn går det kanske. Det var ju en s.k sponsormatch så då sockrar ju alla siffrorna rejält eller hur.

Jag hade inte sett incidenten från december som har föranlett Kjellboms avstängning under utredning. Nu när jag har sett den så tycker jag att även domarna borde får en reprimand eftersom de inte agerade på något sätt alls. Kjellbom går faktiskt på hela tre spelare.

Igår var det nära en galen avslutning på matchen mellan Köping och Jämtland. Jämtarna hade en komfortabel ledning men av någon outgrundlig anledning ballade Köpings coach ur för en helt normal kontakt utan avblåsning och drog på sig sin andra tekniska foul och fick lämna arenan. Köping tog time out och gjorde sedan 9 – 0 pga vansinniga avslut och slarv av jämtarna. Efter att coachen hade fått lämna vann Köping med 20 – 11. Jämtarna vann matchen med 103 – 108 tack vara Rönnqvist.

Uppsala gjorde en helt ok match hemma mot Wettarna. Jag tror att de spelar mer och mer avslappnat nu när det i princip är helt kört för dem. Sådana lag är farliga om man inte går in med 100% på plan. BSKT får se upp på lördag så att man inte tappar den för då rinner kanske slutspelschansen ut lagets händer.

Jag har inte sett matchen mellan Norrköping och Södertälje men jag följde live statistiken och den var helt galen, jag menar det var ca 40 – 15 efter ett tag i den andra perioden. Jag måste ta mig tid och titta på vad det var som gjorde att Södertälje fick brunt i brallan.

Tro det eller ej men för en dryg vecka sedan var BC Luleås klubbdirektör i Umeå och han sågs dessutom på Dalen herrarnas match i innebandyhallen. Undrar om han hade gått vilse för det var basket i hallen bredvid.

Godmiddag