En regeländring som kommer att förändra spelet i SBL

Det behövdes vara en avgörande SM final för att publiken skulle ta sig till Täljehallen. Trots den stjärnstatus som laget har haft så har det bara varit ”de närmast sörjande” på SBBK´s hemmamatcher för det mesta.

1750 personer var verkligen på tiden. Undrar hur många som var freebees ?

Någon sa till mig igår att hela åtta (8) spelare i SBBK har kontrakt även kommande säsong och att det omfattar alla de rutinerade rävarna. Om det stämmer då lär man bli svårslagna till hösten om pantrarna ids lägga ner lite hederlig fysisk träning ute på terrängbanan.

Säga vad man vill om löpning i skogen men det ger kondition som innebär att intervallerna blir en baggis. Bra kondition innebär att man inte blir trött och det innebära att man skjuter med högre precision. Dessutom garanterar jag att du är mindre skadebenägen.

I Luleå media verkar det redan ”nästan klart” att Ellen Nyström kommer hem igen. LBBK har lämnat ett erbjudande skriver NSD.

Den här gången tror jag att det är för tidigt att ge henne ett erbjudande. Man borde ha väntat och inte visat korten. Låt andra intressenter visa sina kort först. 

Den 30 april alltså idag är coach Loaizas sista dag i Umeå BSKT.

Från och med 1 maj arbetar han för Köping och jag blir inte förvånad om det ganska snart står klart att han tar med sig Nils Botold eller varför inte Anton Lindqvist till Köping. Båda har varit Loaizas favoritspelare. Kanske även Will Butler.  Grattis Loaiza som även är ny FK för HU18 landslaget.

Jag har snappat upp en regeländring i SBL till kommande säsong som kommer att förändra matchernas karaktär rejält.

Till hösten skall inkasten på den bakre planhalvan snabbas upp och det får man genom att domarna INTE skall behöva röra i bollen. Detta är en återgång till hur det var på 70 och 80-talet. ”Det var tydligen bättre förr”.

Denna regel tillämpas i den spanska ACB ligan och skall kommande säsong testas även i den svenska.

Tanken är att man skall försöka skära ner antalet minuter som en match tar.

Framförallt kvällsmatcherna slutar lite för sent. Man tror att man kommer att tjäna ca 5 minuter. Det gör man inte. Kanske blir det en liten tidsvinst. Det krävs radikalare grepp.

Om man tar bort det onödigt snackande med coacher och spelare i samband med alla avblåsningar då kan vi börja räkna minuter.

Om domarna börjar att springa igen som dom gjorde förr då blir admin snabbare av bara farten. Kolla själva. SBL domarna springer sällan.

Begär att domarna hämtar den boll rullat iväg för det går snabbare än när spelare hämtar en boll.

Ta ett radikalt grepp och ändra starttiden på matcherna till 18:30, dessutom max 10 minuters paus. OBS ! Ej till 18:34

Godmiddag​