Jag hade tippat Jämtland……

Champions League Final Four spelades förra helgen i Belgrad och det blev Unicaja Malaga som tog hem titeln för första gången. Lenovo Teneriffa som har vunnit ett par ggr föll i finalen med 4 poäng.

I bronsmatchen vann UCAM Murcia mot Peristreri från Grekland. Ludde Håkansson gjorde en strålande match och blev bästa poängplockare i Murcia med 22 p. Birgander var ej ombytt. Notera att Spanien tog hem platserna 1-2-3.

Euroleague herr som är inne i slutspelet fick igår kväll ett lag klart för Final Four och det var Real Madrid som slog Baskonia i tre raka matcher.

Euroleague, Champions League och Eurocup är den basket som mest liknar det som vi håller på med i Sverige. Varje match i slutspelet är intressant och mycket jämn. Missa inte det.

Olympiakos – Barcelona spelar i kväll och där står det 1 – 2 till Barcelona. Även Maccabi – Panathinaikos spelar i kväll och där står det 2 – 1 till Maccabi. På fredag 4:e matchen mellan Fenerbache – Monaco där det står 2 – 1. Det är först till tre (3) vinster som gäller.

Jag hade tippat Jämtland som guldmedaljör den här säsongen men igår tog säsongen slut borta mot Borås. Det Jämtland presterade var verkligen inte bra.

Jag är förvånad att inte Chuck fick ut mer av det spelarmaterialet. Hampton var inte ens nära mina förväntningar. Självförtroendet sakandes helt. Holder dribblade bort sig själv och hela laget. Det såg faktiskt ut som att Chuck inte hade kontroll på laget. 

De flesta säger 4-1 eller 4 – 2 till Norrköping när dom tar sig an Borås. Jag tror att det blir jämnt OM de svenska spelarna i Borås kan matcha de svenska i Norrköping. Det kommer att krävas en hel del av dem. I fjol chockade dom.

Sista veckan i april hade jag nedan redovisade besök på HOOPS Bloggen.

De flesta tillbringar 1 minut på sidan. Det är den tid det tar att läsa igenom texten eller googla den. Jag antar att en del har hamnat fel när de har letat efter något annat. Genomsnittet blir 630 besök per dag och det är kul oavsett vad.

Jag vet att fd US spelare som har spelat i Umeå Comets, Udominate och A3 samt Umeå BSKT regelbundet läser HOOPS. Några hör av sig då och då på FB och tycker det är kul att kunna ha lite koll på vad som händer.

1.Sverige3 16158,56 %
2.Danmark2113,91 %
3.US–1983,67 %
4.Tyskland1813,35 %
5.Kina1653,06 %
6.Frankrike1142,11 %
7.Singapore1031,91 %
8.Nevada1021,89 %
9.Indien891,65 %
10.Luxemburg871,61 %

Godmiddag