Vem tar vem ?

Lokal media spekulerar friskt om vem som skall bli B-lövens nya headcoach efter Stråhle.

Vem som skall ta över Umeå BSKT verkar man inte bry sig det minsta om.

Nåja det är helt normalt med tanke på att fotbollssäsongen håller på att rulla igång. De flesta på redaktionen verkar vara alldeles ”till sig i trasorna” just nu.

B-löven eller fotboll och så lite innebandy så klart.

Avundsjukan mot framgångarna för Skellefteås hockeylag är troligtvis ett trauma för många men man kan alltid slå sig för bröstet och mena att vi här i Umeå i alla fall har fyra (4) innebandylag som spelar i landets högsta serier.

Det blir spännande att se om Umeå Fritid sätter ner foten och ser till att IBK Dalen spelar sina matcher i specialhallen som byggdes för innebandyn eller om dom även kommande säsong får lägga sina matcher i UEAV som numera är en baskethall.

Innebandyhallen stod klar 2011. Den kostade 64 miljoner att bygga och den tar 3000 sittande åskådare. I media stod det att den även var byggd för andra sporter men tyvärr så finns det bara innebandylinjer i hallen och definitivt inga basketkorgar.

För en tid sedan fick jag höra talas om att innebandyklubben IBK Dalen skall flytta sitt kansli till Umeå Energi Arena. Kan det verkligen stämma att man trots egen hall och fina kanslilokaler på Umedalen ska flytta. Nästa steg är säkert att själva helt få ta över Gammliahallen.

Tränarfrågan i Umeå BSKT är nog högst på nya sportchefens agenda just nu.

Det är knappast aktuellt med Gustavsson eller Gehrke. Georgios Pavlogiannis som hade laget i Basketettan för 2 år sedan och bor i Umeå är ett tänkbart namn men knappast. Lite för oerfaren och lite för ung.

Christer Sjögren, som är sportchef och headcoach för Tureberg skulle jag ringa direkt. Han är rutinerad efter många år i Sundsvall Dragons och Solna Vikings. Jag vet att han skulle gilla att äntligen få coacha i SBL.

Pekka Salminen i Helsingfors är intresserad av ett nytt uppdrag och då även i Sverige. Han har coachat framgångsrikt i Sverige och Finland och har varit förbundskapten i Finland. Sjögren är 59 år och Salminen 60 och det är knappast en nackdel. 

Jens Tillman som i år har verkat i Uppsala tycker jag förtjänar en ny chans. Han har gjort en del misstag i livet men är nu på rätt spår igen. Han har en förmåga att få fram resultat och det är det som elitidrott handlar om. Metoden spelar allt som oftast ingen roll bara man får resultat.

Jag har tippat Jämtland till guldet i år men om dom inte vinner ikväll hemma mot Borås ”då är dom rökta”. Borås såg ruskigt bekväma ut i match #1. Jämtland var först för komplicerade och sedan för stillastående. Borås är raka motsatsen. Jämtland har ett ruskigt lag på papperet men något stämmer inte.

Jag skulle inte bli helförvånad om BC Luleå släpper lös allt ikväll och vinner match # 2 mot Norrköping. Kapaciteten finns men då måste allt klaffa. Larsson måste köra sina 6-7 bästa i maximala minuter och våga använda zonförsvaret.

Domare Nasrollah sade i SBL TV intervjun att samma regelbok gäller som i grundserien, men det såg väl alla att den inte gjorde det i de inledande semifinalerna.

Jag orkar inte se på skiten. Byter ofta efter den första kvarten. Tur att Champions League och Euroleague finns för där är det mer fair play. Tuffare spel men domare som tar avblåsningarna.

Kvartsfinalerna i den franska Liga Feminin startade igår och det blev en stor skräll. Bourges som blev 2:a i grundserien förlorade med hela 87 – 69 mot lag sju Tarbes. Lyon som saknar (Williams, Johannes, Fathoux och Gruda) hade ingen chans mot Landes som vann med 67 – 89.

Bäst av två matcher med 4 dagar villa mellan är vad som gäller i kvartsfinalen i Frankrike. Det tycker jag är spännande. Bourges har kapaciteten på hemmaplan att vända och vinna med 19 p . Matchens sänds på youtube 19:00 och 20:50. I kväll de två resterande 1/4 finalerna.

Baskonia i playin mot Virtus Bologna kl 20:25 ikväll. Vinnaren går vidare.

Godmiddag