Kalle Anka på kortsidan………….

Jag funderar återigen på om det verkligen är OK att Nässjö får ha en speaker & hejaklack ledare med mikrofon ansluten till hallens högtalarsystem stående på kortsidan bakom den korg som Nässjö anfaller mot och där med närkontakt med spelare peppa och pusha.

Killen hoppar och viftar med armarna och skriker i micken och till råga på allt så hade han senast en Nässjö spelartröja på sig. Ibland är han bredvid matchens domare. Är det bara jag som tycker att det känns awkward och direkt osportsligt och inte professionellt.

Det är ok med en crowd pleaser på golvet i pauserna eller uppe på läktaren för att tända hemmapubliken, men inte på spelplanen bakom korgen på kortsidorna under matcherna.

Jag har aldrig sett detta fenomen någon annanstans under 65 år på basketplanen, läktaren och framför TV.

BC Luleå fick mycket kritik i lokaltidningen för försvarsspelet efter torsken mot Nässjö men enligt mig var det jänkarna Mucius, Smith & Polite, som var direkt kassa i den här matchen. Dom skramlade ihop 23 poäng tillsammans och defensivt så släppte dom in det dubbla. Om dom hade spelat på samma sätt mot Umeå då hade BSKT idag haft fyra vinster.

På tal om vinster så är det knappast vad jag kan räkna med ikväll då Borås kommer på besök igen. Deras laguppställning är alldeles för bra men de som gillar basket får i alla fall möjlighet att se lite bra basket.

Jag hoppas att Andreas Person med rötterna i Skellefteå får 25 minuter idag. Han är ligans mest underskattade spelare enligt mig. Bra försvar, elegant spel och ett sweet skott.

Jag hoppas verkligen att spelarna i Umeå BSKT kan motivera sig till att göra sitt bästa och ge Borås en match även om skriverierna om svag ekonomi på sociala medier inte är uppmuntrande. Publiken som kommer har tagit sig tid att komma för att se spelarna prestera. 

Jag tror att det finns fler klubbar som har det tufft ekonomiskt även om det inte syns utåt. Man försöker hålla tyst om sina problem. Det tror jag är ett misstag. Transparens är dagens melodi och det gäller i de flesta sammanhang.

På Köpings hemsida kunde jag läsa om Torbjörn Gehrkes besvikelse över ngn bloggare. Jag vet att det inte var jag som hade gjort honom besviken och sårad för jag har alltid gillat Gehrkes sätt att spela och leda laget.

Gehrkes lag spelar med fart och fläkt och spelarna har ganska stor frihet. Det gillar jag även om det blir en del TO ibland.

Jag tycker att han är en riktigt bra coach, han är en av våra bästa basketspelare genom tiderna, helt klart underskattad och jag tycker att domarna ibland har behandlat honom respektlöst. Borde sitta säkert i Köping.

Södertälje funderar på att anmäla Thamba för armbågen som deras Spires fick i samband med den senaste matchen. Det tycker jag är helt galet. Det fanns garanterat inget medvetet uppsåt att skada från Thamba utan var en helt normal spelsekvens. Spires råkade komma i vägen.

Det som är värt att anmäla det är att domarna inte ens blåste en personlig foul för det borde han ha fått. Hur kan det vara så svårt för tre domare att se vad som är foul ? Jag har skrivit det förr och jag gör det igen. Det blir fler och fler skador pga att domarna avvaktar och tillåter för tight spel.

Katastrof för Luleå BBK om det stämmer det jag har hört nämligen att Allis Nyström nu är gipsad.

Godmiddag