RÄDDA Umeå BSKT !

Du som följer SBL herr vet att Umeå BSKT kämpar med ekonomin. Det är bara att hoppas att de som gillar basket och idrott i Umeå ställer upp och hjälper till så att vi inte hamnar i samma dödläge som det nu är i Sundsvall. Så tragiskt.

Dags att starta projekt RÄDDA Umeå BSKT

Det gäller att spara på alla möjliga sätt om elitlicensen skall kunna behållas. Inget är heligt i nuläget.

Det började med att laget självklart måste resa på billigast möjliga sätt och med så få spelare & ledare som möjligt. Det startade i december.

Chathams prov anställning avslutades i mitten av december. Man borde kanske ha gjort mer redan då.

I måndags läckte det ut att Peltier går till ett lag på Balkan. 

Jag gissar att han av BSKT har erbjudits att lämna och agenten lyckades få tag i ett lag. Peltier har säkert ett av de bästa kontrakten. Han släpps pga att BSKT behöver spara slantar – annars hade han blivit kvar.

Jag gissar att det är fler spelare än Peltier som kan komma lämna laget.

Czerapowicz som förmodligen också har en av de bättre kontrakten borde vara intressant för de flesta lag i Sverige men även hos flera lag utomlands. Kanske kan Butlers i Umeå baserade agent placera honom någonstans.

Övriga blir nog kvar eftersom de flesta har studier som är viktiga att tänka på. Dom har knappast valt spel med Umeå BSKT pga kontrakten utan det är studierna som är # 1.

Det borde finnas fler hyfsat bra spelare som vill spela med Umeå BSKT och kombinera det med studier.

Kanske tvekar spelare ännu mer att flytta upp till Umeå efter den extrem kylan som vi råkade ut för i år men du skall veta att jag har bott i Umeå i snart 50 år och det har aldrig varit ens i närheten så kallt i Umeå tidigare.

Miljonfrågan är om Umeå BSKT kommer att klara av Houdini tricket att klara av att fortsätta i SBL. Det är inte nog med att beta av skuldbördan. Det gäller även att skaffa nya resurser för att kunna ha ett slagkraftigt lag till hösten. I dagsläget känns det avlägset.

Match # 1 år 2024 var mot tufft motstånd med vassa jänkare.

Andreas Person fick 20 minuter. Under den tiden fick han inte låna bollen särskilt ofta. Trea i lagets +/- var han i alla fall. Fattar inte att han inte byter klubb och får större respekt. Han är minst lika bra som Dawit i Norrköping och D Hansson i BC Luleå. Kan det vara så att lönen är så hög att han sitter nöjd ?

Jag har varit kritisk mot coach Sonko när han hette Svensson. Han befann sig ofta utanför coach boxen när han coachade i Umeå. Ibland var han ett par meter från mittlinjen ofta i vägen för domarna. Han är fortfarande utanför men…..

Vi har nu en coach i BSKT som nu syndar mer än vad Sonko gör. BSKT coachen befinner sig för ofta långt utanför boxen. Om domarna skulle följa regelverket till punkt och pricka då skulle det bli exit för båda.

Är dagens coacher så upphetsade och inne i matchen att dom inte inser hur dom beter sig och att dom ofta befinner sig långt utanför boxen och i vägen för domarna eller är det ett systematiskt utnyttjande av domar bedömningen. Jag tror på det senare.

Jag gillar förresten Sonkos positiva sätt att pusha sitt lag. Sonko må vara yvig i rörelserna men han är positiv och det är bra. Laget spelade dessutom bra basket som är kul att titta på.

2 x 14 foul fick räcka för matchens domare. Trots sex (6) ögon lyckades man inte se fler anledningar till att blåsa för foul. Borås måste ha spelat bra försvar för dom hade tre (3) foul efter 15 minuter ????

Borås spelade mycket aggressivt i första halvlek när man avgjorde matchen men foul fick man inte.

Begenicic dömer stabilt men kollegorna Jucevicius och Sevecic är väldigt ojämna och verkar osäkra. Dessa två herrar varvar med konstiga avblåsningar. Publiken i Umeå är kunnig och dom regerar ju då spontant.

En lätt dag på jobbet för de grå måste det ha varit i alla fall enligt dem med tanke på de få avblåsningarna.

Godmiddag