På förekommen anledning

Jag fick ett mejl från Rikard Aspegren, som är SBBF´s basketutvecklare.

Hej Torbjörn!

Först vill jag säga att jag tycker det är väldigt positivt att vi har personer som du som skriver om basket.

Ska säga att jag brukar kika in och läsa det du skriver med jämna mellanrum. Nu läste jag en text som jag antar handlade om min roll som basketutvecklare (det du nämner som riksinstruktörer).

Tycker ofta du brukar vara ganska spot on men den här gången tror jag dock att du kanske inte har hela bilden. För mycket av det du skriver är så det fungerar redan idag.

  • Jag och Andrew Pleick anställdes i augusti 2021 för att vara ett sportsligt stöd till föreningarna och deras ledare (samt internt hos SBBF). De första ca. 7 månaderna hade vi fortfarande corona hägnade över oss vilket påverkade möjlighet att komma ut och träffa folk fysiskt.Vi hade dock under denna period digitala möten med samtliga BDF, med de 15 största föreningarna, för alla coacher för ungdomslandslagen, för alla utbildare och webbinarium där vem som helst kunde delta.
  • När vi kunde lämna corona bakom oss har vårt fokus varit att vara ute och hålla clinics. Tar man bort sommaren så har vi snittat ca. en clinic i veckan. Vi har dels haft clinics med enskilda föreningar, dels clinics för alla ledare i ett specifikt distrikt (exempelvis Skåne, Stockholm, Norra Sveland, Östergötland, Norrbotten och Mittsveriges BDF)
  • Vi har haft stor geografisk spridning på våra clinics, från Malmö till Luleå. För att ge en bild så har vi bland annat besökt föreningarna: Blackeberg, Ockelbo, Onsala, Eskilstuna, Södertälje, Uppsala, Växjö, Norrtälje, Örebro, Borås, Hammarö, Köping, Östersund, Helsingborg, Norrköping, Högsbo och Linköping. Jag och Andrew utgår inte från Stockholm utan vi arbetar där föreningarna behöver oss (ingen av oss bor för övrigt i Stockholm). Vi har faktiskt varit i alla distrikt förutom i Västerbottens BDF. Däremot deltog vi på deras årsmöte och berättade om vad vi gör och att föreningarna kan ta kontakt med oss om de vill ha stöd på något sätt. Vi har i ett första skede fokuserat på de distrikt och föreningar som vill ha besök. Vi har hittills aldrig tackat nej till någon.
  • Föreningarna behöver inte betala något alls för att vi kommer ut, de 10 000 som du nämner får föreningar som en schablonsumma om vi kommer ut. Detta för att täcka kostnader för mat, lokal, admin etc.Det behöver heller inte vara vi som kommer ut utan det kan vara andra personer som föreningen tycker är intressanta som de kan använda pengarna till, dock ska det ske i samarbete med oss. Exempelvis bjöd Täby Basket in en tränare från Italien för att hålla en clinic som vi bekostade.
  • Förutom clinics är vi ett stöd för föreningarna i deras sportliga verksamhet, så vi har även haft möten med ett flertal föreningar för att hjälpa dem ta fram en sportslig inriktning.
  • Vi jobbar även tätt med landslagsverksamheten för att vara ett tydligt band mellan klubbarna och landslagen.

Med det sagt ska sägas att det här är två nya tjänster och vi är väldigt ödmjuka för förslag hur vi kan jobba ännu bättre och effektivare. Så finns det bra förslag på hur vi kan utveckla det vi gör så tar vi tacksamt emot det.
Vi är också alltid öppna för samtal eller frågor, så tveka inte att höra av dig med feedback, frågor eller förslag.

Till sist tipsar jag om vårt nyhetsbrev: https://bit.ly/coachteamet

Hälsningar

Rikard Aspegren

Basketutvecklare