Devalverad landslagtrupp

Bruttotruppen presenterad men utan SBLs för närvarande bästa spelare Rickard Hampton.

Om han har tackat nej pga ”sitt svaga knä” så förstår jag, men inte syns det i SBL matcherna att hans knä behöver vila när han kommer flygande. När han spelar då dominerar han.

Att Gustav Hansson inte kom med den här gången är märkligt. Han fick ju inte minuter senast. Gustav Hansson gjorde 30 p senast och passningarna går fram så en reservplats var det minsta man kunde begära. Jag är säker på att han skulle klara rollen bra.

Denzel Andersson och Ludvig Håkanson är givna även om inte dom heller har spelat särskilt bra i sin klubb den senaste tiden. 

Adam Ramstedt och Nicholas Spires måste väl med pga av sin längd…..men dom foulade ut sig senast mot Köping och var riktigt dåliga.

Alexander Lindqvist gjorde 21p igår men nej han är ju halvskadad för det mesta och han spelade inte på hela HT 22.

Desport och Lecesne tycker jag inte ens är nära landslaget. Tobias Sjöberg tycker jag vore ett bättre test och Daniel Johansson i stället för Lecesne.

Att man satsar på alla övriga unga som David Höök, Olle Lundqvist, Barra Njie, Melwin Pantzar, Felix Terins det kan jag förstå nu när chansen till avancemang är borta men det finns risk för att rankingen försämras med ett dåligt resultat.

Att Elliot Cadeau kom med var ingen överraskning för Rajacic har ju marknadsfört och pushat för honom i minst ett år.

Vem i hela friden är Zaba Bangala ? 21 år och 2 meter det går att läsa sig till. Killen har fått 17 minuter sammanlagt i Telekom Bonn i år och blir uttagen till det svenska landslaget. Kanske skall jag skriva det devalverade landslaget.

När jag läser bruttotruppen känns det som att nästan alla coacher verkar få med ”sina favoriter”, men jag kanske har helt fel och bara är gnällig och negativ. 

Godmiddag