Dags för neutral plan för cupfinalerna

42 poängs vinst i Cupfinalen för Luleå BBK inför ynka 400 åskådare var knappast vad man hade räknat med. Nu vet alla att nästa Final 4 bör gå i Luleå om man vill ha +1500 i publiken. Det måste ha varit rätt trist att spela inför så lite folk i cupfinalen. Den devalverades. 

Det var lite tufft för Östersunds damer att möta Norrköping i semifinal i cupen. Lite för många petiga foul mot Kelliher delades ut. Det kändes framför datorn som att ”det var meningen” att Norrköping skulle få spela final när cupen nu spelades i Norrköping. Inte bra tycker jag.

Kanske borde cupfinalerna alltid spelas på en neutral plan som större event i Stockholm men nej det går ju inte för det finns ingen vettig arena för det evenemanget.

Det var lite märkligt att se hur tafatta Jämtland herrar var i söndags i Fryshuset. I stället för att bara ”bolla gris” och skjuta sönder zonen så försökte man spela alla möjliga och omöjliga kombinationer som bara skapade förvirring. Jämtland missade det mesta.

I försvar blev det lika stirrigt så länge som Frysen spelade ett orörligt 1 – 4 anfall. Jämtlands försvarare fick vackert stå still bredvid Frysens stillastående spelare i hörn. Det stod faktiskt 37 – 37 med bara ett par minuter kvar av den tredje perioden.

Frysen ändrade då taktik och började spela man man och rörligare anfall men då spelade man Jämtland i händerna och allt kollapsade för Fryshuset och Jämtland gick ifrån och vann programenligt.

BSKT tappar Butler, som skall opereras och tar in en större kille som heter Nick Fuller. Killens statistik är inte mycket att prata om men dunkarna ser bra ut på försäljningsfilmerna. Jag hoppas givetvis att BSKT har tur och får en spelare som är effektiv nära korgen och som kan annat än ta dunka.

Det har ryktats ett tag att Axel Nordström var på väg tillbaka in i Uppsala. Vi får se vad det ger. Killen är bara 31 år men mycket erfaren. Om han är i bra shape då blir han givetvis ett bra tillskott för Uppsala för ruffa under korgen och spela långsam basket det kan han.

Gehrke har släppt tömmarna på Köping som nu springer och spelar run and gun igen precis som dom gjorde i Jämtland när han hade det laget.

Köping har spelat bättre den senaste tiden det skrev jag tidigare och igår körde dom över Norrköping med 47 – 16 i första halvlek. Kul att se och pinsamt för gästerna med en 80 – 64 torsk.

Motivation slår klass brukar någon säga men det är bullshit. Igår var det Köping som bjöd på kvalitet. Norrköping hade nog räknat med att jogga hem den matchen men det håller inte i SBL, inte ens mot Frysen.

Det blir en hård strid om den 6:e, 7:e och 8:e platsen till slutspelet och det är bra för SBL. Domarna hade en strålande afton med få missar så det blev verkligen fair play och en mycket rättvis seger.

Godmiddag