BSKT saknade energi och lite mer handledning

Uppsalas trupp har inte imponerat särskilt mycket skrev jag inför matchen men igår gjorde dom det. Laget spelade bra tillsammans och vinst blev det pga att Niklas Larsson lyckades så bra 7/13 på skyttet och 16 poäng. Det var avgörande.

Jag skrev också att Coach Nikolaidis är bra på att mixtra med taktiken och det gjorde han verkligen. Ett varierat anfallsspel med en mot en attacker och ibland mycket rörligt och svår försvarat spel.

Defensiven mot Gustav Hansson var bara enkla byten omväxlat med hard hedge och framförallt stänga igen för penetrering. Det fungerade bra i första halvlek men i andra kom Gustav igång och slutade iaf på 30 pinnar. Det höll på att räcka till seger (93 – 99) men så var det Niklas Larsson.

Jag tycker att coach Panagiotis gick vinnande ur coach matchen och han var även väldigt samlad under hela matchen. Jag satt snett bakom och lyssnade. Det var bra coaching.

BSKT blev lite väl ofta bortkollrade av Uppsalas m/m anfall. BSKT saknade återigen energi. BSKT hinner inte med i den defensiva rotationen och har ett orörligt anfallsspel. Hinner man korrigera det på två veckor ?

Jag satt som vanligt och hoppades på lite bra zonförsvar från BSKT när m/m inte fungerade men icke det. Jo i andra testade man det ett par gånger. Det blev bra man fick stopp på Uppsala direkt men tyvärr så fortsatta man inte.

Domarna fixade jobbet någorlunda. Matchen var inte särskilt fysisk. Det känns lite awkward att en domare från Uppsala fick vara huvuddomare. Något sådant skulle knappast kunna hända i de andra stora lagsporterna att en domare från Uppsala får döma när Uppsala spelar.

BSKT har vacklat något i formen skrev jag senast och det lyste igenom även igår. Intensiteten i defensiven fanns bara där under 5-7 minuter när man halkade efter till minus 7. Kanske bra att laget nu får hela 14 dagar till nästa match för att hitta formen, 15 av 25 på straffkasten var hemskt.

Kalmar fortsätter att charma mig. Igår överraskade dom Södertälje som troligtvis trodde att dom kunde åka till Kalmar och hämta två enkla poäng (97 – 94). BC Luleås förlust i Kalmar tidigare den här säsongen blev helt plötsligt inte så konstig.

Jag gillar verkligen hur dom spelar. Snabbt upp med bollen om inte motståndarna pressar. Inget långsamt dribblande upp från den bakre planhalvan (som BSKT).

Om det går att attackera snabbt då bör man göra det det är min filosofi. Försök att snabbt skapa ett överläge. K.I.S.S (Keep it stupid simple)

Borås, Norrköping och Kalmar spelar just nu den mest publikfriande snabba anfalls basketen. Köping försöker göra det.

Södertälje trodde nog att dom hade kommit ur krisen efter hemmavinsten mot BSKT men icke det. Dom spelar precis lika illa som BC Luleå just nu och i nästa omgång möts dom lagen.

Fredagen avslutades med Euroleague derbyt mellan Crevna Zvezda vs Partizan 78 – 79 med 15000 galna supporters på läktaren. Helt galet.

Godmiddag