Det finns gott om bra osålda reklamplatser

Jag blev verkligen förvånad att BSKT tar in Alexa Solevic.

Jag trodde att BSKT hade en lite lägre profil/målsättning och att det fanns utrymme för att låta de som har fått färre minuter lira lite nu när skadorna kommer men icke. Det är tydligen bara är resultat som räknas.

Jag blir också förvånad över att det finns kulor på kontot till en satsning på Solevic med tanke på att det allt som oftast sägs att laget inte har några resurser. Solevic är långt ifrån en billig lösning. Antingen så har man deg eller så har någon privat finansiär klivit in och tagit kostnaden.

Det finns gott om bra osålda reklamplatser på Umeå BSKT´s speldräkt. Vad det beror på vet jag inte. Vill man hålla någon form av ren och miljövänlig profil eller har man sponsorer som inte vill synas ? 

Det borde inte vara ngt som helst problem att sälja in minst 3-4 bra sponsorer på de lediga platserna på speldräkten som exponeras i media. Det är när man ligger i topp som klubben måste jobba med att sälja in sig hårdare än någonsin.

Tyvärr så får Umeå BSKT så lite utrymme i papperstidningen så det kanske inte är intressant att finnas på speldräkten. Vad vet jag.

Ett tips kan jag iaf bjuda på. Använd inte vitt tryck på orange speldräkt för det syns inte alls på lite avstånd. Kolla själva.

Man måste gå nära för att kunna läsa trycket. Tryck svart och tryck stort. Är trycket anpassat enbart för närbilder i streamad TV, vad vet jag.

Läste i Skånska Dagbladet att Eldebrinkarna i samband med matchen i Lund mot Eos hade öppnat för att göra comeback i landslaget. Jag hoppas att de nya coacherna kan stå emot den frestelsen. En ny generation måste spelas ihop.

De nya förbundskaptenerna måste ha mycket att göra trots att dom är fyra (4) stycken. Jag försökte att ringa en av dem i söndags men jag fick inget svar och han har inte ringt tillbaka. Ibland går man miste om bra tips när man inte svarar.

I kväll tisdag spelar BSKT borta mot Köping igen. Lite konstigt kan jag tycka med tanke på att Köping inte har spelat i Umeå ännu.

BSKT föll snopet på ett sista sekunden skott senast. Nu behöver BSKT vinna annars får Köping direkt inbördes möte fördelen med två vinster.

Det vilar en liten förbannelse över hallar med tak hängda korgar (Nässjö, Köping). Alla lag verkar ha svårt att vinna i deras hallar och jag är 100 på att ovanan med tak hängda korgar påverkar skyttet.

Sju av elva lag i SBL har mobila korgar ev samma märke. Norrköping har Mondo korgar som är mycket styvare än övriga. OBS ! Detta är min egen helt personliga förbannelse men jag tror på den stenhårt.

Domarnas brist på avblåsningar under den första halvleken mellan BC Luleå och Jämtland är bland det värsta jag har sett på mycket länge. Det var faktiskt ren tur att det inte blev några större skador. Det var fribrottning inom 3 sek.

Alla gamla skickliga fd elitspelare som sitter på läktarna i Luleå måste vara chockade över det som då och då tillåts idag på en basketplan. Skillnaden från match till match är ofta så stor så att det nästan blir en helt annan sport.

HOOPS skrev när Gaddefors lämnade Uppsala att nu fanns det chans till lite lagspel igen. Gaddefors är bra men allt gick ju genom hans händer och det var hämmande för laget. Med den nya guarden Mathis tillsammans med Shepard blir Uppsala ett nytt lag.

FIBA kom nyligen ut med en färsk ranking och Spanien har efter sommarens EM seger tagit steget upp på första plats före USA. Finland ligger 49:a och Sverige på plats 50. Vi är fortfarande en riktig lilleputt nation i basketvärlden.

Godmiddag