Jag tror att han får chansen

I morgon spelar Sverige en viktig VM kvalmatch borta mot Estland och på måndag hemma mot Israel.

TV experten Rajacic säger att det är två matcher som Sverige ska vinna och då särskilt mot Estland som saknar flera av sina bästa.

Jag har följt Estländsk basket ganska mycket de senaste åren.

Klubblagen har utvecklats mycket genom internationellt spel (Cramo/Tallin) och landslaget är alltid bra på hemmaplan så jag tippar tyvärr att Sverige får det svårt att vinna på fredag kväll om man inte får flyt som borta mot Israel..

Hemma matchen mot Israel blir lite enklare men bara om Israel kommer utan sina Euroleague stjärnor. Som det ser ut så tar Euroleague en liten paus för första gången så att landslagen kan använda sina bästa spelare.

Du har väl inte glömt att Sverige hade ett extremt flyt när man vann på bortaplan mot Israel. 3poäng skyttet var 60%.

Flow är något som man inte får ofta. Den skickliga och skarp skjutande spelfördelaren Blatt som till varadags spelar i Alba Berlin blir svår att tas med.

Om du är en trogen HOOPS läsare då kommer du ihåg att jag redan tidigt i höst skrev att Gustav Hansson måste få chansen i landslaget.

Det vore galet om en spelare som dominerar så i SBL inte får den och tack och lov så fick han den.

Jag skrev samma sak om Hampton redan i fjol och till sist fick även han chansen. Jag fattar givetvis att inget beror på vad jag tycker men jag hade fingret i luften och kände av rätt iaf.

Frågan är om Gustav Hansson hade fått chansen om Balibrea inte hade varit en i coach staben. I tvivl.

Hansson sköter det offensiva jobbet suveränt i BSKT. Han får fram passningarna som skall fram. Han sätter de skott som han får läge för. Han är topptränad även fysiskt och klarar av defensiven även mot lite längre spelare. Jag tror att han får chansen att spela och att han klarar det bra.

Jag lyssnade på en podd härom dagen. I den berättade en SBL coach om sin spelfilosofi. Han sade bl a  att bumpa cuts  var en del i filosofin.

Det förvånar mig mycket att han inte känner till att det är flera år sedan som det blev ett regelbrott att bumpa cuts. Detta är bl a en av anledningarna till att hans lag i SBL får så mycket foul.

Det händer då och då i både herrarnas och damernas Euroleague att någon kliver fram/in och stänger vägen för en cuttande spelare men det blir obönhörligen foul internationellt.

Regan Magarity är i bra form. High schorer med 18p och 4 r blev det igår men tyvärr förlust. Zahui fick inte en enda minut i sitt Schio. Drammeh spelar i kväll. 

Virtus Bologna vann igår kväll borta mot Milano. Coach Messina fick se sig besegrad av Scariolo och det sved det syntes tydligt.

Messina brukar ställa upp på intervju efter matcher men inte igår. Virtus frälsare var Teodosic som sköt 5 av 6 från ca 8 meter. Otroligt. i kväll Real Madrid – Anadolu.

Godmiddag