Bra coaching I HU20

Det blev vinst mot North Makedonien. 

Jag trodde på förlust och den var inte långt borta. Laget kollapsade i sista perioden och det var nära att N Makedonia hann ifatt (90-92). Klintman släppte handbromsen och tillsamas med Broström och Myrthil fixade man segern. Jättarna Mellqvist och Forsling fortfarande för svaga defensivt och för långsamma. Botold och Lindqvist ungefär som sist.

Hemmanationen Georgien trodde jag skulle bli svårare. Sverige startade verkligen platt med 0 – 10 i baken och verkade tagna av hemmapubliken.

Laget vaknade tack och lov och när man började pressa på hel och halvplan kom man tillbaka in i matchen och tog över. Jag gillar coach Panagiotis Nikolaidis sätt att coacha. Varierar defensivt, pressar försöker spela snabbt när det går. 

Jag tyckte att ”Jotti” Nikolaidis gjorde ett suveränt jobb när han var i Köping och jag förstod inte varför han inte fick vara kvar. Jag har inte sett hans träningar men match coachningen var mycket bra. Uppsala kan bli vassa nykomlingar om han bara får lite vassa spelare att jobba med.

Klintman dominerar med sin atletism och längd. Trots att Georgien försökte hålla i honom och stoppa honom på alla möjliga sätt så gick det inte.

Myrthil och Falk fortsätter att spela bra. Botold och Lindqvist har stort förtroende hos coach och den här gången gick det lite bättre. ”Drakarna” verkar ha tvål i händerna och dålig kondis. 

Serbien är bäst i B gruppen men Finland utmanade dem till slutsignalen igår så det blir inte lätt för Sverige att bli bland de tre bästa för att få avancera till A gruppen. Österrike på tisdag borde i alla fall vara en munsbit med lite koncentration. 


Det blev en vassare matchning mot Litauen för U 20 damerna och följaktligen en vinst. Jag anser att med maximal toppning av laget hade Sverige tom kunnat vinna mot Frankrike som inte hamnade på pallen. Semifinal hade inte varit omöjlig. 

En elfte plats (Finland 9:a) av sexton lag är en sämre placering än vad det borde vara. EM borde inte vara en utvecklingsturnering för spelarna. Träningsmatcherna under förberedelserna är det. Spanien vann finalen mot Tjeckien (47 – 42).

Jag har sett några svenska domare in action.

Blaso Begenicic var i Sopron och dömde damernas U20 och igår såg jag Rickard Eriksson döma herrarnas U20 Serbien mot Finland. Både gjorde ett utmärkt jobb. Rättvist och bra precis som jag vill ha det. Jag har sett rätt många riktigt svaga domare under damernas U20.

Godmiddag