Urdragningen får konsekvenser

Umeå BBK (A3) urdragningen från SBL innebär även konsekvenser i HOOPS och för SBL dam i Sverige.

Jag startade HOOPS 2013 och sendan dess har jag framfört massor av personliga åsikter om lag och spelare. Det har varit både ris och ros.

I starten var det några lokala ledare i både herr och damlaget som inte gillade mina åsikter men ganska snart förstod dom att det inte gick att få tyst på mig även om dom tydligt visade sitt missnöje.

En av Udominates invärvande svenska spelare som inte gjorde rätt för sig i Umeå från början var särskilt irriterad över mina åsikter. Jag stod på mig och efter ett samtal blev hon klart vassare tycker jag.

En av våra damtränare var också irriterad över mina åsikter om taktiken men de flesta tog nog det på rätt sätt och insåg att man får tycka till i Sverige. Hen tyckte nog att jag inte hade någon koll trots att jag såg minst 75% av alla träningarna i hallen det året.

Jag vet inte om tränarna har läst HOOPS. Jag vet att Jesper Gustavsson gjorde det regelbundet. Alla övriga som jag har frågat har sagt att dom inte läser HOOPS utan bara att dom får höra om mina åsikter från andra. Fan trot om dom talar sanning som man brukar säga.

Det har varit otroligt kul att följa SBL dam.Jag har bara missat några få hemmamatcher under de tio (10) år som Umeå BBK(A3) har spelat i ligan. Jag har inte missat någon Eurocup match. 

Jag har missat betydligt fler herrmatcher under Umeå BSKT´s åtta år i SBL. Om jag skall vara riktigt ärlig så har jag nästan alltid tyckt att det har varit roligare att se dambasket eftersom det för det mesta har varit justare försvarsspel och mer rättvisa domare och även ofta mer lagspel i de matcherna.

Nu blir det lite mer focus på BSKTs öden och äventyr. Jag har sett laget spela på samma sätt i två år. Det lär knappast bli någon förändring av spelstilen så den stora frågan är om de fem nya svenskarna skall kunna lämna avtryck i SBL under det första året i BSKT. Skall laget kunna ta ett kliv i tabellen under Balibreas tredje år med laget ? 

U 20 herrarna tar sig an Österrike i eftermiddag kl 17.00. Med matchning av lagets vassaste kort blir det en lätt seger. Om man väljer att matchan de som har spelat mindre då kan det bli jämnare men förlust NEJ.

Läser i Länstidningen, Södertälje att basketklubben har beslutat att göra en större satsning på damlaget än på herrlaget i år. Anledningen är framförallt de dåliga publiksiffrorna i SBL herr och även sämre sponsring. Det viktiga inför hösten blir att arbeta för att få mer publik på matcherna. En vettig satsning tycker HOOPS.

Noterar även att Södertälje har anställt en person som heter Anders Jansson som säljare på sponsorsidan. Kan det vara Jansson som var frontman i Sundsvall Dragons ?

Godmiddag