1012 besök på HOOPS före midnatt igår

Det är rekord för 12 timmar efter publicering. Helt klart är att ryktet gick att HOOPS hade Jonte som gästkrönikör igår och att många var nyfikna på vad Mister hade att säga. Det känns kul att både Tapio Joulamo och Jonte Karlsson är med i HOOPS nu när dom inte har egna aktiva bloggar.

Jonte är expert på herrsidan och Tapio på damsidan. Jag är ju bara en simpel gissare som inte kan stava som krönikören i nsd.se tycker – hahaha.

Nu hoppas jag att Tapio snart kommer med en spännande analys av årets WNBA. Jag har redan hyllat spelet i den ligan flera gånger i år. Fattar du att Jewel Loyd, Kayla McBride och många fler som är toppspelare i WNBA har spelat i Umeå Sporthall mot Udominate (A3). 

Jag hoppas också att Jonte kommer med en ingående analys efter helgen av veckans viktiga kvalmatcher.

Personligen kan jag redan nu tycka att Sverige borde ha klämt in en bra träningsmatch innan det är dags för Finland. Danmark hade kunnat matcha Sverige lätt om Lundberg och Shields är med.

Funderar lite på det här med antalet utländska spelare i SBL efter Jonte Karlssons krönika igår.

De som talar för 4-5-6 utländska spelare brukar hävda att det är bra för att då kunna erbjuda publiken på högre kvalitet och show men det håller inte för det är ytterst få jänkare i dagens basket som är tillräckligt bra för att få publiken att strömma till.

De som spelade i Sverige på 80 och 90-talet var bättre. Bennerman, Mitchell, Elliot och Tarver är guards som var klart bättre än det vi ser numera.

Sanningen är den att många utländska spelare som finns tillgängliga på marknaden blir billigare för klubbarna. Det är anledningen till att klubbarna vill ha många utländska spelare.

Ett annat argument för många utländska spelare är att man då kan få fler sponsorer men framförallt mer media. Enligt mig funkar det bara på orter med få framgångsrika sporter.

Jag tror att man numera sitter för mycket på rumpan på sina kontor framför datorerna. Man tror att ett ständigt nyhetsflöde på sociala medier och hemsidor ska locka publik. Det lockar bara en viss liten publik men det vet du väl vid det här laget. 

Har du tänkt på att inte ens äldre fd basketspelare går på basket längre. Man är inte beredd att betala över 100 kr för att gå på risig sport idag. Det gäller även fotboll och innebandy.

Beviset för det är att de flesta dyker upp när det är 1 kronas eller s.k sponsormatch. Klubbarna som inte drar publik borde fundera över hur man skall locka folk till hallen.

Jag är säker på att alla måste hjälpas åt. Styrelser och personal måste ut och sälja biljetter i buntar till lågpris. Det är kanske bättre att ha en träningsfri dag för elitlaget och i stället gå ut och dra folk till hemmamatcherna. Fribiljetter som gäller kommande fredag i mån av plats är bara bra PR.

Umeå BSKT har sin första hemmamatch i SBL fredag den 23 september kl 19:04 mot Södertälje. Det är tre månader till dess. Det borde vara tillräckligt med tid för att marknadsföra den matchen på alla möjliga och omöjliga sätt för att försöka fylla hallen. 

Ett nästan ett nytt lag(50%) och ett nytt golv med nya färger och ett lågt specialpris eller paketpris för hela familjen plus uppträdanden i korta och långa pauser kanske kan stimulera besökarna att komma tillbaka till fler hemmamatcher. Det första intrycket är det viktigaste.

Det verkligen patetiskt att V Louka som i fjol var i A3 men fick kicken vid jul nu platsar i Olympiakos. 

Om hon inte hade kommit till A3 totalt otränad och med många kilo övervikt efter sommarledigheten då hade hon varit bra för laget. Ingen tappar 6-7 kg på sex (6) veckors träning i augusti och september före seriestart. Gör hon om det i Olympiakos får hon gå direkt efter den första träningsveckan. 

Alltför många svenska basketspelare tillför för många dåliga kilon under sommaren. Jag har sett spelare komma till BSKT  varje säsong i augusti med ”en falukorvring” runt midjan. Det vore så klart bättre med lite mer muskler och lite bra kondition i stället.

Träffade IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson. Han berättade att IBK Dalen omsatte drygt 11 miljoner under 2021-2022 och att man stannade på 13 000 i plusresultat. Det är verkligen strålande jobbat. 

Godmiddag