Den 6:e spelaren publiken är viktigast


När det är EM eller VM kval i Globen eller Hovet lägger SBBF tillsammans med Sthlm klubbarna ner månader av marknadsföring av arrangemanget och då framförallt mot alla basketföreningar i Mälardalen.

Det går att få ihop 10 tusen eftersom 60% av alla basketspelare i landet finns i det området. Bra jobbat !

Vad gör t ex Fryshuset för att få publik på sina matcher ? 

De sägs vara Sveriges största klubb med tusentals spelare i alla åldrar. Har dom verkligen tusentals spelare ? Jag har aldrig sett mer än några hundra åskådare på deras matcher. Dom borde lätt kunna fylla hallen vid en ligamatch.

Södertälje är också en av landets största klubbar

men sällan mer än femhundra åskådare vid den vanliga serielunken. Dom kanske inte heller har så många aktiva som det sägs. Dom har iaf helt klart de mest enögda och gapiga publiken. På andra plats kommer Jämtlands hojtarna.

Om jag vore aktiv spelare idag då skulle iaf jag

helst spela i en klubb där dom har hyfsat bra med publik på matcherna. Pengarna vore inte det viktigaste. Haha säger någon sportchef då. Det första som spelare frågar om det är pengarna. Mitt råd till dem är att skippa de spelarna. Naivt av mig ja men det tycker jag.

När/Om publiken kommer måste man vara redo för att bjuda på ett kul evenemang men inte med för hög ljudvolym i högtalarna. Det är en av basketens akilleshälar. 

För hög ljudvolym och spektakulära speakers som pratar samtidigt som dom spelar hög musik vilket innebär att ingen hör vad som sägs.

Om ingen hör vad som sägs då är det lika bra att inte säga något.Den sexistiska musiken är än värre. Stoppa den NU.

Hörde att Addis i Bänkvärmarna inte tror på Södertälje som vinnare med Eldebrinkarna m fl. Killen kanske har läst HOOPS för jag har ju skrivit att det inte blir ngn walk in the park för hemvändarna om dom inte får hela domarkåren med sig. 

Luleå kommer definitivt att matcha upp dem och jag tror att det blir fler lag som kommer att matcha dem. 

I veckan meddelade Luleå att det inte blir satsning på EuroCup. Det kostar 600 tkr och föreningen saknar både huvudsponsor och EuroCup sponsor. 

Luleå väljer att i stället satsa på laget för att kunna vinna mot Södertälje. Jag skrev för länge sedan att Luleå kommer att satsa på fler utländska spelare i år. Snart kommer det fler pressmeddelanden.

Luleå verkar väldigt besviken över att ingen vill ställa upp som huvudsponsor. Kanske beror det på att prislappen helt enkelt är för hög och man är inte beredd att sänka den. Övervärdering av reklamplatser och sponsoravtal är ett vanligt problem i basket 

Jag trodde att Daniel Johansson skulle söka sig vidare i år men icke. Killen har potential men jag tycker att han har stannat i utvecklingen i Jämtland. Han är en lång rörlig allroundspelare som borde spela i ett lag som vågar släppa lös honom t ex BC Luleå. 

Sex timmar till uppkast mot Finland när jag skriver detta. Jag hoppas givetvis på vinst men jag är skeptisk. Jag tror snarare att det blir en gruvlig revansch och 15+ poängs vinst. Förlusten i Globen var en stor skuffelse för Finland som visade SISU genom att vinna tre raka efter det.  Två vinster mot Slovenien är strongt.

Om Sverige bygger allt på pick & rull och kick då blir det svårt. Jag hoppas precis som Jonte Karlsson att Sverige bjuder på lite hederligt spel med djup nära korgen. Finnarna dubblar ofta nära korgen. Det måste kunna utnyttjas.

Notera att ingen i Finland spelar med nummer 6. Det numret får ingen använda eftersom det är upptaget för fansen (den 6:e spelaren om du inte förstod). Det kallar jag för respekt.

Godmiddag