Det är i princip dödstyst om A3

HOOPS gissade rätt om semifinal vinnarna i Euroleague. Det var jämna matcher som vanns av Efes och Real.  Efes var sexa i gruppspelet och Real Madrid fyra. Det är inte ens säkert att Efes hade nått slutspel om de ryska lagen hade fått fullfölja serien. Du fattar hur hög nivå det är på matcherna.

Coach Ataman och hans Efes vann för andra året i rad och det är en stor bedrift och svår att upprepa. Atamans värde som coach når nya höjder, men det var coach Bartzokas som fick utmärkelsen årets coach i Euroleague för jobbet att föra Olympiakos till plats två i grundserien.

Var på Easy Basket sammandrag i helgen och noterade 16 lag som fortfarande inte har vikt ner sig för fotbollen. Många föreningar i norr lägger ner basketträningen i slutet av april eftersom fotbollen har startat och många spelare är med där också.

Varför skall vi lägga ner maj – september till förmån för fotbollen.  Vi bör erbjuda dem som vill fortsätta att träna basket åtminstone fram till skolans slut i mitten på juni. Vi bör senast återuppta träningen från mitten av augusti då skolan startar igen om vi vill få barnen att ”tända på basket”.

Jag får då höra argumentet att ”vi ledare också behöver återhämtning” efter en lång säsong.  

Allvarligt talat. Inte är det någon belastning att träna ett åk 1-6 lag 1 till 2 ggr i veckan i en timme. De som tycker det är och blir knappast några bra ledare för då kan det knappast vara så lätt att vara så positiv och entusiastisk som man bör vara när man tränar barn.

Låt barnen spela mycket och smyg in korta teknik övningar i det dagliga programmet då kommer barnen att gilla basket. Lek inte för mycket och var vaksam på dumheter. Om du samtidigt som ni tränar på ett pedagogiskt sätt lär dem reglerna i spelet då blir allt så naturligt.

Spel på extra låga korgar för barn från Åk 0 och Åk 1 erbjöds för första gången och två lag från min förening Minerva Basket spelade mot varann. Snacka om spelglädje och jublet när någon lyckades få bollen i korgen.

Eurobasket.com gillar jag. Dom hade ”mina val” när dom nominerade bästa femman från årets SBL dam. 

Degbeon tycker jag personligen var det säkraste namnet. Ingen har varit ens nära henne. Både Kraker och Popkey har flera utmanare som är nästan lika bra men eftersom det blev semifinal så är det rätt att dom får platserna. Samma sak gäller McCarty-Williams och Murrey. 

Popkey är för mig den största överraskningen. Hon har inte dominerat särskilt mycket i basketettan men hon höjde sig en nivå SBL i alla matcher utom när hon spelade i Umeå mot A3. I den matchen var hon en doldis.

Jag vet inte om du som läser HOOPS kommer ihåg Amy Mohr som spelade i Umeå 2007-2010. Jag tycker att Kraker är en kopia av Mohr. Allround spelare som kan handskas med allt både offensivt och defensivt samt har fighting Spirit.

Norrköping hade enligt mig dom bästa utländska spelarna och det blev väldigt avgörande om var guldet hamnade. Med all respekt för Norrköpings svenska spelare som gjorde det bra.

Det är i princip dödstyst om A3. Vad betyder det ? Jag har följt laget i tio år och vid det här laget brukar 2/3 delar av truppen vara klar. Än så länge har ingenting kommunicerats ut. Blir det en total makeover som jag efterlyste innan säsongen var över ?

Godmiddag