Börja coacha och känn på ansvaret

I kväll är det dags för Final Four i Europas bästa basketliga.

I semifinal ett kl 18.00 möts Olympiakos, Aten och Efes, Istanbul och i match två kl 21.00 Barcelona och Real Madrid. Matcherna går live på Viaplay med Magnus Dahlborn och Jonte Karlsson som kommentatorer direkt från Belgrad. Missa inte det.

Jag har följt Euroleague så mycket jag har kunnat i vinter.

Det är suverän bra basket som man får se i de flesta matcherna och jag upprepar det jag har sagt flera ggr tidigare att det är som en helt annan sport särskilt när det gäller domarnas strikta sätt att döma. 

Jag tippar att Olympiakos får det svårt att besegra Efes, som har fått ordning på spelet mot slutet av säsongen. Barcelona har slagit Real Madrid fem av sex ggr i år men dom är trots det ganska ojämna och jag tippar att det blir Real som i kväll blir vinnare. 

Förresten ta en titt på Olympiakos head coach Bartzokas. Är inte Adnan Chuck ruskigt lik honom ?

I den senaste Rajacic podden så tjatar han på coacher som inte vågar släppa in bänkspelare när man leder med 20 poäng och det är fem minuter kvar. Han säger ingenting om coacher som inte låter bänkspelare komma in när man ligger under med 20 poäng och det är fem minuter kvar.

Sanningen är den att coacherna i det första fallet helt enkelt är rädd att tappa ledningen och i det andra fallet så tror samma coach fortfarande att han med en toppning fortfarande kan vinna matchen.

Jag föreslår att Rajacic går coachutbildning och börjar coacha så att han får känna på det ansvaret.

Godmiddag