HOOPS hårda och mjuka klappar kommer nu.

Dickerson Årets Artist var för mig en överraskning men kul.

Han har varvat spektakulära attacker som har slutat på ett minst sagt varierande sätt. Jag vet att många av dem som anses kunna basket tycker att han är en flopp. Man skall vara stöpt i en viss form för att gillas.

Balibrea har på senare tid inte värderat hans spelstil särskilt högt eftersom Peleg tog hans plats i förstafemman när han kom tillbaka till BSKT. I de två avslutande matcherna var Dickerson tillbaka i startfemman och gjorde det ganska bra. Den killen skall inte komma från bänken för då har han tappat motivation.

Dickerson är avig och troligtvis lite svårcoachad men jag vet att dom unga fansen gillar hans stil och jobbar med att försöka härma hans spektakulära dribblingar. Det kan aldrig vara fel. Nu vet alla att 45% av dem som röstade gillade honom.

Årets mest utvecklade spelare i hela SBL herr

är i mina ögon Will Butler i Umeå BSKT. De som har lite koll och vet hur han såg ut i augusti när han landade i Umeå måste vara förbluffade. När han visade upp sig i augusti var han rejält överviktig och med knäproblem. 

Det tog lite tid att komma i form men efter årsskiftet har han varit den dominerade centern i SBL.  Minst 15 kg lättare och med snabbhet och bra varierande inside mowes borde han ha blivit årets center, men han var inte ens nominerad som center. Ridå.

Årets coach när det gäller tid utanför coach området

är utan tvekan Henrik Svensson i Borås. Det är för mig en gåta att domarna har tolererat honom flera meter inne på planen och ibland dessutom nära mittlinjen. Jag har sett de flesta av deras matcher och jag har aldrig sett honom få ett T för det. Domare som har fått väja för honom ibland.

Årets bästa stream kommentator i SBL dam

är svår att utse. Jag utgår enbart ifrån objektivitet och deras kunskap om sporten i min ranking och då hamnar Joulamo i topp med Blomgren i Östersund. Umeå´s Enquist på delad andra plats med Ponturo i Luleå. De mest subjektiva i mina öron är Visby, Mark, Södertälje

Till allas försvar skall sägas att kommentatorerna i SBL herr matcherna är allt som oftast riktigt kassa. Dom saknar kunskap om sporten. Ser inte förändringar i försvar och förstår inte vad domarna blåser av för trots att tittaren vet vad som var fel. Får dom verkligen betalt för att rabbla historik, laguppställningar och ställa okunniga frågor i intervjuerna ?

Jonte Karlsson är i en klass för sig . De övriga verkar vara kommentatorer som jag hör kommentera i Sportkanalen där dom kommenterar fotboll, hockey och innebandymatcher i lägre serier. De sporterna verkat de behärska någorlunda men inte basket.

Det som inte är så kul det är att en del kommentatorer har en attityd och gärna upprepar negativa saker om lag och om händelser. Jag har hört upprepas en massa gånger om BSKT´s förlust i den första kvarten med 50 poäng. Överkörning , utklassning ja tom massaker nämndes av kommentatorn i den matchen. Osmakligt.

Årets mest partiska speaker 

går återigen till Norrköping Dolphins vid SBL herrmatcherna. HOOPS har tagit upp detta varje år och ända sedan 2013 har Norrköping prenumererat på denna titel. Finns det ingen som kan ta tag i det ?

Årets mest positiva och bussiga speaker i SBL herr

går utan tvekan till BSKT´s Sebastien Sandberg. Han presenterar gästande lag med nästan samma inlevelse som hemmalaget. Han lyfter fram kvalitet hos gästande spelare och även domarna får ett respektfullt välkomnande. Det enda negativa är för hög ljudvolym på musiken och för låg på micken. 

Årets största breda smile får jag

när jag tänker på alla experter, förståsigpåare och besserwissers som aldrig har coachat ens i SBL herr eller dam och som sitter i olika poddar m.m och lägger ut texten om hur dam landslags coacherna skulle ha coachat för att inte förlora mot Lettland, eller hur herr landslags coacherna skulle ha gjort för att inte förlora hemma mot Kroatien.

Godmiddag