BSKT avslutade på ett snyggt sätt i Norrköping

Hemmalaget fick kämpa in i det sista innan Terins återigen säkrade segern och avancemang. 

Det går inte att säga annat än att BSKT

visade hög kvalitet i match två och tre och det är egentligen ganska fantastiskt med tanke på skillnaden i förutsättningar. Vad som hände i match ett behöver analyseras närmare.

När jag skriver förutsättningar då menar jag bredden på laget och de ekonomiska muskler som finns bakom Norrköping.

Umeå BSKT har gjort det bra men tyvärr så kom inte resultaten i år heller och frågan är vad som händer med laget nu.

Med svag ekonomi och tunna spelartrupper

har det visat sig under nio säsonger att det är svårt att vinna mer än kanske 1/3 del av matcherna. Det räcker inte för att locka publik och sponsorer i en stad som Umeå med en palett av framgångsrika lag och individualister i ett flertal sporter. Sandra Näslund som nyligen tog OS Guld stod bakom mig i ICA kön idag.

Jag har tidigare skrivit om att det kanske inte är värt allt slit för en ideellt arbetande ledningsgrupp för att få ihop det men jag hoppas givetvis att man på något sätt lyckas med att höja ribban ett par snäpp till nästa säsong- om det blir en ny säsong i SBL.

BC Luleå gjorde processen kort med Borås

och det tror jag att nästan hela basketsverige ler åt efter att Borås ledningen beslutade att inte låta damlaget fortsätta i SBL kommande säsong.

Jag tror att inte någon av dem i beslutande ställning i Borås hade en aning om vilken turbulens det skulle bli efteråt. Dom trodde garanterat att det skulle vara glömt om en vecka eller två.

Jag har rötterna i Norrbotten som du som läser HOOPS vet

så jag såg stora delar av den matchen och fick rätt för jag hade sagt till min kompis David Lövgren i Luleå att det skulle bli 3 – 0. Borås har varit sämre i år utom i några matcher men det finns flera sådana ojämna lag i SBL. 

BC Luleå var så överlägsna i andra halvlek så att det nästan var pinsamt. Defensiven fungerade klockrent och dubblingarna gav många kontringar.

Jag tror att Norrköping passar BC Luleå bra.

Dom kan slå ut mästarna om dom kan få till en lika smart defensiv som Balibrea byggde upp till match två och tre.

Williams i A3 visade upp bättre takter 

men Marinkovic hade återigen svårt att sätta skotten som hon togs hit för att göra. Även övriga spelare var darriga på bortaplan.

Det är lite förvånande att ärrade proffs som Brown och Degbeon som är så rutinerade inte klarar av att spela på samma nivå borta som hemma.

Trots massor av sjabbel i A3 så var man nära att vinna

så chansen är god i morgon när den tredje och avgörande matchen spelas i Umeå. Då får man lov att styra Dara Taylor lite bättre för nu fick hon öppen gata mot korgen och avgjorde. 

När lagen möttes i Umeå i lördags

fick Umeå 27 straffkast och Alvik 24 och domarinsatsen var jämn och riktigt bra. Igår fick Alvik 23 och A3 14 vilket återspeglar skillnaden i bedömning av lagen. Domarna hade en riktigt svag afton och kanske berodde det på idel ädel basketadel på läktaren.

Moa Lundqvist i Östersund

har haft det lite tufft framåt den senaste månaden. Var det så att coach Hernandez lät Visby spelarna backa ifrån henne för att hon ”är ofarlig” ?

Vem vet men hon svarade med 18 pinnar i match ett och då behövs en annorlunda gameplan till nästa match.

Visby har varit starka hemma fram till årsskiftet

men det har inte flutit lika bra efter. Lag har lärt sig hur försvaret skall sättas mot Kelliher. Östersund gjorde en svag match borta i grundserien men i kväll blir det bättre och kanske räcker det till seger.

Mark mot Norrköping i kväll 

borde vara en enkel match för Norrköping om man tittar på resultatet i den första matchen.

Mark kommer att ge dem en match och jag blir inte helt förvånad om man tom vinner.  Det händer varje säsong 2-3 konstiga saker i den hallen.

Godmiddag