Same procedure as almost every year

Avgörande kvarten mellan A3 och Alvik

blev en rejäl fight och en bra basketmatch som A3 till slut vann ganska säkert. A3´s utländska proffs startade stabilt och det innebar tidig ledning och lite trygghet i spelet. Alvik började lite försiktigt och det var fel metod på bortaplan.

Jag vet inte riktigt vad McCarville menade med sitt eviga bytande av spelare. Hon roterade för mycket så ingen hann komma in i någon sorts spelrytm och det tackar säkert Enjebo för. 

Enjebo matchade sina fem vassaste kort maximalt när Asoro inte kan spela. Edholm och Elias gjorde ingen besviken när dom kom in på planen. 

Det är riktigt roligt att se Sandra Hansson spela

med sådant självförtroende. Vid bortamatchen i Alvik i måndags gick det inte så bra men nu visade hon sin kvalitet igen. Jag skrev för en månad sedan att hon borde vara starter pga bra form. Nu är hon det.

Igår var det inte Brown och Degbeon som var de avgörande faktorerna även om dom gjorde mest poäng. Hansson och Elias var riktigt bra framåt och med Edholms fighting under defensiv korg var det nyckeln till seger.

Alvik hängde med ganska bra pga Paula Juhlin

som var lagets bästa spelare tillsammans med Ljunggren och Leidel. Rutinerade spelare som Taylor, Mlardovic och Stern var tagna av stundens allvar. Juhlin tog förlusten hårdast av alla och satt kvar ganska länge besviken inne i hallen. 

Jag satt åtta meter bakom Alviks bänk 

och noterade att McCarville använde ordet fucking lite väl ofta både vid kommentarer till domarna och i samband med timeout med sina spelare. 

Om Balibrea som coachar Umeås herrar hade använt det ordet vid kontakt med domarna skulle han omedelbart ha fått ett T. McCarville kom undan med en varning.

När ett par minuter återstod och McCarville insåg att matchen var förlorad kastade hon taktiktavlan och pennan i bänkraden bakom och var så upprörd så att Alviks sportchef var tvungen att lugna ner henne. 

Efter slutsignalen framförde hon både till kommissarie och domare sitt missnöje med deras arbete, som jag i stort tycker var helt ok..

Domarna dömde bara precis som vanligt

vid slutspelsmatcher nämligen inte petigt och jag tycker att Crew chief Sarajlic ledde matchen med stadig pipa om jag bortser från ordet – fucking – som han måste ha hört.

Jag förstår mycket väl hennes  besvikelse men hon borde ha kunnat behärska sig.

I och med att coach Ioannidis sparkades och hon fick ta över laget så ökade givetvis förväntningarna på att hon skulle föra laget till en ny final och helst till guld. 

Hon klarade inte av motgången och säkringarna gick. Hon gjorde ett elementärt misstag och tappade lugnet och konsruktivitet när det gällde som mest. Trots alla hennes meriter är hon kanske inte mogen för coachuppdrag på den här nivån ännu.

Nu blir det same procedure as almost every year

A3 har vid två tillfällen i år visat att man kan vinna mot Luleå. Båda gångerna har Asoro varit en nyckelspelare. Nu kommer hon inte att finnas med och det innebär att alla övriga måste prestera på hög nivå för att laget skall lyckas. 

Om A3 klarar av att stå emot Luleås aggressiva helplans försvar så kan det bli match även i semifinalen. Det behövs lite korrigeringar i hur uppspelen skall genomföras och avslutas för att klara av det. 

”Who let the dogs out”

kan dom spela i högtalarna på söndag i Luleå I match #1. Frågan är hur A3 skall tackla anstormningen.

Att han skriver på för CSKA är ofattbart

och så märkligt så att jag vägrar att skriva hans namn. Idrott och politik hör ihop och detta kan vara ett planerat drag  av armeklubben för att störa relationerna mellan länderna. 

Godmiddag