Taskig fingertoppskänsla

I morgon kl 15.30 är det dags för A3 att ta sig an Alvik i match # 1. 

Jag står fast vid vad jag skrev härom dagen. Om A3´s utländska proffs plus Asoro, Hansson, Edholm och Elias är redo för fight då vinner A3 för jag anser att A3 på papperet är klart vassare än Alvik – utan McCarville. 

Därmed inte sagt att det blir 3 – 0 till A3. Det finns som vanligt flera okontrollerbara faktorer som kan påverka matchutgången. Skulle vara kul om det kommer lite folk som senast. Stämningen var god med alla högljudda kids i hallen.

BSKT tvingades till match samma dag som A3 kl 18:30.

Snacka om taskig fingertoppskänsla att inte låta BSKT spela fredag kväll mot Norrköping. Två dygns återhämtning är vanligt under slutspel. VM kvalet i fotboll gick igår så det fanns ingen risk för kollision. Jag kan inte tolka ett sådant beslut på annat sätt än att man skiter i oss.

Publiktillströmningen blir mycket mindre

än vad det hade kunnat bli på båda kvartsfinalerna. Jag tippar på 400 på dam matchen och i bästa fall 300 på herrmatchen. Det kunde ha blivit 7 – 800 på båda.

Det finns ingen respekt mot elitbasketen i Umeå.  

Det är en åsikt som jag har haft i många år och de senaste dagarna har många fler börjat att inse det. Ibland känns det som att makthavare inte tycker att vi kan spela basket i Umeå.

Ärligt talat så känns det lite som att man kanske inte alls vill ha med Umeå lagen på elitnivå. Tänk om alla fyra lagen skulle dra sig ur SBL och BasketEttan samtidigt av den anledningen. Vilka rubriker i kvällstidningarna. 

Det lär knappast hända att BSKT vinner mot Norrköping i morgon

för det skulle innebära att Norrköping måste åka upp till Umeå en gång till och den kostnaden vill dom inte få.En extramatch uppe i Umeå skulle i alla fall innebära ganska mycket folk på läktaren nästa torsdag och tre nya lukurativa domaruppdrag. 

Jag hoppas att det står 2 – 0 till BC Luleå 

klockan 21.00 i kväll. Jag unnar inte Borås en enda vinst efter att dom svek damlaget.

Köping tar match nummer två på hemmaplan och även Nässjö tar match #2.

Jag tror inte att domarna i den svenska basketligan är särskilt mycket sämre

än de som dömer i FIBA´s högsta ligor. Skillnaden är att de som dömer dessa matcher är beslutsamma pga FIBA´s noggranna övervakning. I mina ögon är det njutbart att se matcher i Champions League och Euro Cup jämfört med SBL herr. 

Godmiddag