Ligans i särklass mest underskattade spelare.

Förra helgen tittade jag på U21 SM

sammandragningen i Umeå. Jag vet inte om nivån på spelare och lag har gått ner en del de senaste åren eftersom U 21 spelas för första gången men det kändes som att kvalitetsnivån var lite för dålig.

Inte ens Fryshuset som brukar ha spelare med god kvalitet så att det räcker och blir över hade någon som helst chans mot Umeå BSKT, men dom skall visst ha några att plocka in som gör skillnad till Final Four.

Jag misstänker att utflyttningen till USA college och lag i Europa med akademier och satsande juniorlag har urvattnat Sverige på de största talangerna.

EOS har ett bra lag och slog BSKT vid den senaste sammandragningen med ngn poäng efter förlängning. Jag vet inte om EOS saknade någon spelare. 

De flesta spelarna (9-10) i Umeå BSKT är egna produkter.

Lindqvist, S Andersson och Käll är inflyttade pga basketen.

Umeå tränarna Lindblom och Botold har lagt grunden, Pavlogiannis och Balibrea har på två år förfinat produkten och nu är den klar att kanske kunna vinna det historiskt första U 21 SM guldet till Umeå.

Det vore ganska stort med guld även om U 21 är en ny kategori för i år

tycker jag för jag har varit med länge och jag vet hur svårt det är. KFUM Umeå var i JSM semifinal för herrar mot Solna 1977 men förlorade.  Jag tror inte att Umeå har varit däruppe med herrjuniorerna efter det.

Även på flicksidan är KFUM Umeås U21 flickor (flåt damjuniorer) med och gör bra ifrån sig.

U 21 är nytt även för dem och endast sex lag anmälde sig och de fyra bästa i gruppspelet har gått till Final Four. KFUM Umeå lär få Luleå BBK i semifinalen och alla vet hur svårt det blir men matchen skall spelas.

Jag får leta i basketminnet ända till 80 talet

för att hitta en framgång på flicksidan. Både 1981 och 1982 samt 1987 och 1988 hade vi Cometerna/Ume Basket flickorna i JSM finaler där det blev silver alla fyra gångerna. 1981 och 1982 mot Södertälje och 1987 och 1988 mot Arvika.

Jag trodde verkligen på Köping

i match # 2 på hemmaplan. Jämtland såg darriga ut där senast och likadant var det igår. Tyvärr så var jänkarna i Köping riktigt dåliga. Skott procenten för dem var katastrof för att vara hemmaplan. Snacka om sämst när det gäller.

Köping hade trots det chansen ända fram till slutsekunderna men O´reilly som tidigare under serien hade skjutit i tid och otid men igår fick agera playmaker dribblade bort chansen när han fick äran att avgöra.

Köping hade chansen men man slarvade bort den. Nu är det kört.

BC Luleå gjorde mig inte besviken

även om jag njöt av Andreas Persons skytte. Vilken känsla den killen har. Varken Rönnqvist eller Jenkins har den touchen. Ligans i särklass mest underskattade spelare.

Jag hoppas att han väljer en ny klubb där hans kunskap defensivt och offensivt uppskattas till nästa säsong. Det har blivit alldeles för mycket bänknötande i Borås och coachen lär vara kvar nästa år.

Rönnqvist har hittat formen och med Jenkins stabila skytte då blir det 3 – 0 och laget som svek sitt damlag får ta semester.

Godmiddag