En helt egen stil………..

Minus 50, – 30, – 20. -16

är en ganska väntad vinstmarginal med de fyra topplagen som vinnare. Siffrorna i Norrköping blev lite större än väntat pga att Balibrea spelade hela bänken en hel del. 

”Give me everything you have……”spelade BSKT i sin flash inför matchen. Jag hoppas att det finns mer att ta fram på hemmaplan på lördag kl 18.30

-”Men kanske kanske kan det hända i Umeå på lördag kl 18.30” skrev jag i onsdags. Från minus 50 till seger är näst intill en omöjlighet särskilt om domarna tillåter så hårt spel som igår. BSKT har inte dom brottarna.

Jag gläds med BC Luleås storseger

mot laget som kickade ut sina damer i SBL. Jag hoppas på tre raka. Öqvist har fått ihop laget och leder dem stabil. Snart får vi läsa att han har skrivit på ett nytt två års kontrakt med klubban.

Jämtland vann inte lätt

även om det blev tjugo poäng till slut. Köping spelade bra man man orkade inte brottas hem matchen i sista perioden. Domarna stoppade pipan i fickan. Kul att se Oliver Gehrke spela bra. Det är ju bara ett drygt år sedan jag körde hem honom från ett besök på Sports Medicine efter senaste korsbandsskadan. Bara 1300 åskådare i Östersund. Är det fotbollen som drar ? Köping tar match nummer två på hemmaplan.

Södertälje avfärdade inte Nässjö lättPeltier saknas som Guard men Nässjö kan absolut vinna hemma i nästa match för alla övriga bärande spelare är ju kvar. Laget maskerade helt klart formen i de avslutande matcherna i SBL. Källman är en luring och Nässjö Sporthall är hatad av alla lag med sina takhängda korgar.

Jag skall vara ärlig och berätta 

att jag valde ett par matcher i Champions League i stället för SBL igår kväll. Anledningen är den att jag får ont i magen av att se hur domarna släpper den ena situationen efter den andra utan att blåsa foul i SBL. Skillnaden mot bedömningen i SBL herr är som natt och dag. Jag lovar. Jag överdriver inte. Det är på det viset.

Domarna i den svenska basketligan

har en helt egen stil/bedömning/idé när det gäller allt som har med kroppskontakt att göra och spelarna har det inte lätt att anpassa sig till det som gäller från match till match. Det tycker jag inte är professionellt.

Godmiddag