A3 vaknade till liv när kidsen kom och hejade

Med nära 600 åskådare i hallen vaknade A3 
och levererade en fighting spirit som vi inte har sett tidigare i år och vann med 77 – 76. Det skall tydligen vara Luleå på den andra planhalvan i kombination med fri entré och gratis popcorn för att få en del att orka ta sig till hallen.

Jag tror att alla som kom var ganska nöjda
med tillställningen och gärna kommer tillbaka om A3 bjuder på fri entre igen och den här gången gärna glass till alla – det kan det vara värt. Elitidrottare behöver publik för att tända till på allvar.

Degbeon och Asoro dominerade under båda korgarna
dessutom presterade båda poäng tillsammans med Brown som bara gjorde  en hyfsad match. Browns bollbehandling såg riktigt darrig ut. Hansson var riktigt bra igen och borde vara starter i varje match. Edholm, Elias och Marinkovic får inte godkänt.

Nya Williams var återigen dålig. 
Hon lyckades att missa ett närskott i friläge och dra på sig foul genom en tydlig rörlig screen i den sista självande minuten. Det kunde ha kostat A3 matchen men den här gången hade A3 fru Fortuna med sig när Westerberg brände två straffar och när Goss inte kunde greppa den sista passningen.   

Vad har hänt med domarna efter årsskiftet ? Bedömningen konstig och kroppsspråket aggressivt hos flera domare.
Domarna delade ut 24 foul till vardera laget därav minst 4 tekniska foul. Minst 4-5 av dem på båda lagen var inga foul utan bara dåliga beslut. Minst 4-5 andra ganska hårda klara foul på båda lagen borde man ha delat ut men av någon outgrundlig anledning så blåser man inte i pipan. Dom gråas insats var verkligen grå och trist. Måste dom verkligen vara tre (3) för att fixa jobbet ?

Dom tekniska foulen fortsätter att hagla
och enligt mitt sätt att se på saken så är det det tydliga tecknet på att domarna inte gör ett tillräckligt bra jobb. När det blir foul på petningar och ingen foul på kapningar då reagerar spelare och coacher. Snacket ökar och ökar på planen. Ingen förstår vad som gäller.  

Jag har inte hunnit med BSKT vs Jämtlandså här kommer några rader även om den.

Efter debaclet mot Södertäljes zonförsvar
så hade givetvis coach Chuck i Jämtland förberett laget väl för att möte just zonförsvar och det är precis vad Umeå BSKT startade med.

Det är ganska klassiskt misstagenligt mig att försöka göra detsamma som ett lag i matchen innan hade lyckats med. Det fungerar sällan eftersom en motståndare har gått igenom misstagen och har kommit fram till hur man skall göra om man möter samma försvar igen. 

BSKT startade med 3-2 zon som grund men med en viss variation mellan varven. 

Jämtland blev inte lurade den här gången att ta stressade skott från distans utan man spela de in bollen på baslinjen med två spelare i hörn och Harris nära korgen (3 mot 2) och anfallen avslutades ofta med en layupp ett närskott eller en dunk. Jämtland gjorde 48 av 88 poäng nära korgen. 

BSKT var något mer framgångsrika med 2-1-2 zone där man fick kontroll på hörnen men då öppnade det sig i stället för skott ute från perimetern.

Jämtland gjorde inte någon särskilt bra match
som lag däremot var Wilson magiskt bra och hade lekstuga med BSKT försvaret. Wilson (27p) var högprocentig i allt skytte och hade dessutom fem assist. En lirare helt enkelt. 

Jämtland är bra när dom är bra men ganska ojämna. Det blir en intressant fortsättning. Nästan alla säger att Norrköping vinner guldet i år men jag tycker mig se en gryende storform hos Södertälje så dom vill nog vara med och fightas om det. Har du sett vilken kölhalning Nässjö åkte på igår mot Södertälje ?

Det var tyvärr bara dryga 250 personer
på tisdagens match mot Jämtland. Det är inte särskilt sporrande för killarna som såg ganska oinspirerade ut under uppvärmningen men visade i andra halvlek riktigt bra spel och att man kan spela med Jämtland. Med dom 500 som brukar komma i medgång då hade resultatet kunnat bli ett annat. 

Jag saknade intensiteten och kamp andan i BSKT från start. Jag såg startspelare som joggade tillbaka i försvar i första halvlek. Inte ens coach Balibrea verkade särskilt tänd men ändå fick han ett T när han stod och hade ett lugnt samtal med Mehmedovic. Goniband drog ett T från den andra änden av banan. Patetiskt.

Domar insatsen var hyfsad i tre periodermen enligt alla som jag har pratat med så var den fjärde en parodi i icke avblåsningar eller konstiga avblåsningar. 

Jag såg inte den fjärde och har inte sett den så jag kan inte bedöma den men i de tre första så fick liga rookien Sesevic ta de flesta avblåsningarna, Mehmedovic resten. Goniband övervakade matchen och tog ett fåtal avblåsningar. 

Jag reagerar över att Adnan Chuck får stå och bearbeta domarna vid varje straffkast och dödboll period. Jag reagerar på att Zecovic vid två tillfällen tillåts att gå ut på planen för att diskutera med domarna utan åtgärd. Det är skillnad på lag och lag och det syns så tydligt även för dem som inte kommer från Umeå.

Särbehandlingen som man upplever i föreningen innebär kanske att Umeå BSKT kliver av SBL redan nu under våren. Man känner att man aldrig får någon respekt. Laget bedöms inte 100% fair och det kostar nog för mycket i tid och pengar för att det skall vara värt jobbet.

Godmiddag