BC Luleå vek ner sig mot Köping

Jag kan tyvärr inte säga något annat för så illa såg det ut. Jag tittade på matchen i efterhand men jag orkade inte se hela för det syntes så tydligt att BCL inte var med i matchen. Det såg ut som att dom vill möta Borås i kvartsfinalen.

Köping var självklart motiverade och alla heder till dem för det sätt som dom avväpnade BCL. Det lutar mot att dom klarar sig från att spela mot Norrköping även om det är nästgårds. 

BSKT mot Jämtland i kväll är viktig.

En vinst för BSKT innebär att man slipper Norrköping i kvartsfinal. Fy fasen vad trist det skulle vara med sista matchen i grundserien på fredag borta mot Norrköping och sedan tre matcher i rad till mot dem (fler blir det inte). Knappast publikvänligt och bara kostsamt. En värdelös säsongsavslutning som kan få negativa konsekvenser.

En dålig avslutning på säsongen kan innebära 

att SBL äventyret kan vara över för Umeå BSKT. Organisationen är tunn, eldsjälarna tappar sugen, ekonomin räcker inte till för att hänga med så att man kan vinna tillräckligt många matcher. 

Det går inte att hålla ett lag i SBL vid liv

med några få eldsjälar hur gärna man än vill. Det blir till sist ointressant även för publiken när man förlorar så mycket.

Förhoppningar fanns om att Balibrea

skulle kunna lyfta laget några platser i år men budgeten är för liten för att köpa in bättre amerikanska spelare men även svenska spelare. Spelarmaterialet räcker inte till. 

Superettan med ett ungt ganska talangfullt lag

kanske vore det rätta steget att ta nu och under några år försöka bygga upp en ny organisation, som kan förbättra föreningens ekonom så att man hävda sig i SBL igen. 

A3 hemma mot Luleå BBK i morgon 

blir en ganska lätt seger för Luleå om dom får spela det cylindertäta försvar som i hemmahallen. I seriepremiären vann Luleå hemma mot A3 med elva poäng i en riktigt dålig match. Då hade A3 Page i laget och det var enligt mig hon som höll A3 kvar i matchen.

Domarna har alltid en avgörande betydelse

när topplag möts. Om de följer regalboken strikt rättvist då vinner alltid det bättre LAGET.

Godmiddag