Omg 3 i U 21 SM spelas i Umeå

Umeå BSKT är inte bara laget i SBL herr

utan man har även lag i div 1 och div 2 och deltar i U21 SM. Den senaste helgen var man i Stockholm och spelade tre matcher. Det blev 2 vinster (Hisingen Basket och Norrort Basket) och en lite snörplig förlust (Eos 98 – 96 efter förlängning). Laget är nu klart för omgång 3 och den kommer att spelas i Umeå.

Umeå BSKT har vad jag förstår som mål att kvalificera sig till Final Four,

Trots att vi har två (2) specialhallar för innebandy
i Umeå så vill IBK Dalen spela sin ev. slutspelsmatch i UEArena Vatten som är stans enda riktiga basket arena. BSKT tvingas lägga Basket U21 SM i någon gympasal. 

Det skall tydligen vara USM brottning i innebandyhallen och IBK Dalen vägrar att spela slutspels matchen i den nybyggda Thoren Arena. Har ingen funderat på att USM brottningen kanska kan genomföras i stora Dragon hallarna eller varför inte i Nolia Friidrottshall där man har jättestora ytor.

Jag hoppas att fritidskontoret och politiken inser att det är dålig marknadsföring av Umeå Stad om man hänvisar de tillresande lagen att spela SM i någon av Umeås gympasalar.

Det är många år sedan Umeå hade ett så bra lag och fick förmånen att arrangera U21 SM slutspel. 

Det är nästan så att jag hoppas att IBK Dalen skall missa slutspelet så att SM kan spelas i Umeå Energi Arena.

I kväll spelas Visby mot Högsbo i SBL dam.

Högsbo måste nog vinna den matchen om man skall ta sig till slutspel. Jag tror att det behövs 24 poäng (12 vinster) för att ta sig till kvartsfinal i år. Kampen om den sista platsen står mellan 4-5 lag.

Jag kan inte låta bli att ta upp det här ärendet igen

Jag tror att det är dags för basketförbundets GM att ta ett snack med coach staben. Den som är front person måste uppträda mer balanserat vid sidlinjen. 

Det är lite konstigt här i mellanmjölkens land Sverige.

När vissa coacher uppträder på det sättet ”då är dom karismatiska” och det framställs som positivt. När andra coacher uppträder på samma sätt då ”är dom obalanserade” och bestraffas  omedelbart.

Det är spelarna som uppträder för publiken och inte coacherna. 

Jag tycker att Degernäs måste kamma sig och börja uppträda som den mogna coach han är nu när han är förbundskapten för Sveriges A-landslag.

Det kanske är ok att hoppa och skutta omkring som gutta perka boll när man är coach i SBBK men inte i landslaget. Det såg inte bra ut och jag vet att man småler och skakar på huvudet åt det lite överallt.

För övrigt tror jag stenhårt på att ett lugnare och mer balanserat uppträdande också innebär att man coachar bättre och det säger jag av egen 40 årig erfarenhet vid sidlinjen.

Blir spännande att se hur Degernäs och Riipinen uppträder i kväll när deras lag drabbar samman. Båda coacherna brukar till domarna ha åsikter om varje avblåsning och även om alla avblåsningar som inte kom.

Godmiddag