Jag är ledsen över att det blev som jag skrev.

Sverige spelar inte bra i Norrköping. Det är min bestämda uppfattning sedan tidigare och den stärktes nu. De svarta Mondo korgställningarna är magiska för Dolphins och korgringarna verkar tightare än i många andra hallar. Kan någon mäta diametern på korgringarna.

Första halvlek var ok men inte mer för Kroatien var inte bra och den svenska taktiken gick hem.

Efter pausen var de svenska spelarna avslappnade, allting hade flytit på bra, ledningen var stor.

Håkansson smilade och skrattade när han pratande med Filipovic innan inkast.  Gaddefors och Birgander log och skrattade.

Riipinen var lite orolig i halvtidintervjun och det var berättigat.

Alla borde ha fattat att Kroatien skulle komma in och kriga. Att bli utslagen redan nu var inte acceptabelt. Nu blev dom nationens hjältar i stället.

Coacherna får underkänt av basketbloggare i Luleå och Borås eftersom dom inte gjorde några större synbara taktiska förändringar och matchade ett fåtal spelare för hårt.

Jag kan hålla med om det, men jag antar att dom hade sin gameplan och att dom helt enkelt inte ville/kunde/vågade gå ifrån den under pågående match. De unga coachernas dilemma kan jag tycka.

Jag skulle vilja få en förklaring på varför man inte foulade vid två tillfällen med 3 poäng ledning. Det var sekunder kvar av matchen. Jag ställer frågan till Balibrea när han kommer hem till Umeå idag.

Det är lätt att vara efterklok men

Czerapowicz hade missat allt under matchen. Ändå satte man in honom när man behövde poäng i slutet på andra förlängningen. Det borde givetvis ha varit Anderson.

Varför inte en pigg rörlig 5:a i stället för en långsam trött Birgander som inte kunde skjuta straffkast igår.

Vågade dom inte chansa med Terins ? Han har säkert skjutit överlägset mest 3:or på de Mondo korgarna som finns i arenan.

Finland visade än en gång

att dom är bättre än Sverige genom att vinna även borta mot Slovenien och det med Prepelic.  Ledningen var hela 31 – 52 i halvtid.

Slovenien spelade lika desperat som Kroatien mot Sverige i andra halvlek och lyckades med det mesta men finnarna stod emot och satta alla straffar.

Jantunen, Valtonen och Seppälä var matchvinnarna.

Tror du att Sverige kan vinna borta mot Finland i juni ?  Det tror inte jag men jag hoppas att jag har fel.

Jag tittade på Östersund mot A3

och konstaterar att det bara blåstets 13 foul på vardera laget. Jag säger inget om de foulen men det är faktiskt de som inte blåses som ofta är avgörande för matchers utgång.

Det var häpnadsväckande att se alla kontakter under korgarna som passerade utan en avblåsning.

Jag misstänker att domarna hade bestämt redan innan matchen att man skulle ”låta lagen spela som det” och då blev det som det blev.

Jag är glad att jag inte längre coachar för jag hade knappast nöjt mig med ett tekniskt foul. Jag hade varit tvingad att ta två för att väcka domarna och då hade jag fått hoppa i duschen.

Jämtland startade bra precis som dom gjorde i höstas i Umeå

men i höstas tog hemmalaget A3 över matchen i den andra halvleken och vann med 12 poäng.

A3 borde kunna konkurrera med Östersund

men det är något som är fel. A3 spelarna spelar inte försvar tillsammans och då rasar allt ihop. Det kan väl knappast vara så att dom inte vet hur dom skall spela tillsammans.

Kan det vara Williams som är problemet ?

Jag måste vara ärlig och säga att hon är dåååålig. Med sina 195 cm så håller hon inte alls måttet för spel i SBL och jag fattar varför hon har passerat åtta (8) länder på kort tid. Snacka om falsk marknadsföring av agenten.

Hon är fysiskt svag och saknar ett rörelse register nära korgen. Jag tror faktiskt att laget skulle vinna på att skicka hem henne för hon tar onödiga minuter på basketplanen.

Östersund toppade laget för att vinna

och lät fem spelare få över 25-35 minuter. A3 hade tydligen inte klart vilka som skulle bära laget till seger utan letade efter formen eftersom hela sju spelare fick runt 20+ minuter.