Arenan var halvfull

Rajacic´s spontanitet är kul men lite väl mycket ibland. 

När han påstår att vinsten mot Kroatien är den största segern för ett svenskt landslag då avslöjar han sin ungdom och brist på kunskap om det som landslagen har presterat tidigare. Jag tar ett exempel. Det finns fler.

Jag var själv på plats 
när Challenge Round EM spelades i Karlsruhe 1993 och Sverige chockade alla närvarande lag och supportrar och de på hemmaplan genom att vinna mot Ryssland efter förlängning. Ryssland hade ett fantastiskt lag.

Antagligen är det den snöpliga förlusten dagen efter mot Bosnien Herzegovina som innebar att laget missade slutspels rundan som som har lagt ett täcke över prestationen.

Rajacic´s  kunskaper i serbokroatiska 
innebär att han kan förstå vad som sägs på den Kroatiska bänken och sedan berätta för oss tittare. När det dessutom visar sig stämma med vad som händer på plan så är det bra TV sport. 

Ibland blir han så till sig i kommentarerna att tom den rutinerade TV kommentatorn Peter Jonsson blir full i skratt. Nick kanske borde ta något lugnande före sändning.

Tänkte du förresten på att arenan var inte mer än halvfull. Ett anonymt landslag drar inga stora skaror någonstans. Vi borde vara ärliga och erkänna att Kroatien spelade med B-laget.

Anderson och Gaddefors visade klass.
Många är irriterade på Gaddefors dumheter som han ibland gör men man måste kunna bortse från dem och i stället respektera det som presteras ute på plan. Mot Slovenien tappade han fokus och hans utvisning kanske var skillnaden mellan vinst och förlust.

Den här gången höll han focus trots att kroaterna grisade till det och det var skillnaden mellan vinst och förlust. Denzel var ingen överraskning för mig. Han startar i sitt klubblag i Polen och han sätter samma treor i varje match. Han är helt enkelt bra. Hoppas att Mondo korg-ringarna i Stadium Arena också ”är lika stora”.

Finland imponerade mot Slovenien.
Koponen och Maxhuni är skadade och kunde inte medverka men guarderna som fick ansvaret gjorde det bra. 

Slovenien saknade skadade Prepelic som var så vass mot Sverige men hade nu med Zoran Dragic (25p) som är en nog så bra ersättare för Prepelic. Dessutom hade slovenerna nu med Mike Tobey. Jag bedömer det här Slovenska laget som starkare än det so Sverige mötte och föll mot.

Låt oss hålla tummarna
att det svenska laget kan prestera på samma nivå igen på måndag mot Kroatien. En vinst skulle innebära att avancemanget är klart och man slipper oroa sig för nästa landslagsfönster. Tyvärr så tycker jag att de svenska landslagen ofta presterar dåligt i Stadium Arena. Hoppas jag har fel.

Södertälje damerna smyger allt närmare ett slutspel. Det blir verkligen intressant att se om Högsbo och EOS klarar av att stänga igen.

Östersund mot A3 i eftermiddag. Med tanke på med vilket flyt Östersund alltid brukar spela med särskilt på hemmaplan och dessutom ha flyt med många domslut så ligger en hemmaseger inte långt borta.

Godmiddag