HOOPS fyller 8 år

Den här veckan är det 8 år 

sedan jag startade HOOPS på min hemsida. Under det första åren skrev jag ett par kanske tre gånger i veckan och besöksfrekvensen var ganska låg. 

Från 2016 har jag filosoferat och gissat ibland dagligen och andra veckor 3-4 ggr. Läsfrekvensen har ökat mycket under åren och det har sporrat mig att skriva mer och mer.

Jonte Karlsson har några gånger i samband med SBL matcher helt gratis ”hjälpt till med marknadsföringen” av HOOPS och det är kul.

Några gånger har jag varit nära att lägga ner men har då inspirerats att fortsätta av några icke Umeåbor som jag respekterar mycket.

Jag bestämde mig för att fortsätta men ärligt talat så tar jag numera inte ens ett år i taget utan en vecka i taget. 

Vi får se hur länge jag håller på men så länge som det finns mellan 600-800 personer i våra land som ids logga in på HOOPS dagligen så känns det fortfarande inspirerande.

A3 överraskade mig med riktigt bra spel

trots att de inte hade haft en 5-5 träning på veckor. Jag trodde att Eos skulle kunna matcha A3 och kanske tom vinna (trots minus 29 hemma) men när det visade sig före matchstart att finskan Viita som gjorde 25 poäng mot A3 senast inte kunde spela pga en vrickad fotled då gled favoritskapet över till A3.

Brown och Degbeon visade upp sin kvalitet och dominerade kraftigt i matchinledningen och gick ifrån till 10+, men orken räcker inte till för att dominera en hel match. 

Eos roterade spelare för att kunna hålla uppe tempot och lyckades hänga med hyfsat under hela matchen. Om EOS tar sig till slutspel så är dom ingen lätt match. 

A3 vann matchen pga bra insatser från Elias, Edholm, Hansson, Dellbro och faktiskt även Bjarnadottir. Om bara Brown , Degbeon och Asoro gör det som krävs av dem då ordnar det sig i många matcher.

På onsdag är det Alvik borta som gäller för A3.  Alvik spelade stundtals bra borta mot Norrköping men föll med 12 mot ett hemmalag med enormt flyt i början av matchen. Alvik blir bättre och bättre.

A3 kommer att behöva sin nya amerikanska spelklar på onsdag.

Alvik har precis förstärkt med 195 cm Nicole Jörgenssen. Den affären måste ha varit på gång en längre tid eftersom hon blev spelklar direkt. Hon såg direkt otränad ut men längd är alltid en faktor i alla fall.

A3 hade otur med Lewis som blev sjuk och måste åka hem. Nu letar men efter en ersättare. Jag skulle ringa Page nu när pandemin har lättat och restriktionerna är  borta. Hon har ju dessutom alla papper i ordning och vara spelklar direkt.

TV matchen mellan Uppsala och Högsbo

dömdes av Kalpakas och Begenicic. Det var bra för det har enligt mig varit alldeles för hemmabetonade domare i många av Uppsalas hemmamatcher. 

Högsbo visade i andra halvlek upp Jim Boheims Syracuse 2 – 3 zon och dom genomförde den så bra så att Uppsala åkte på 0 – 15 och vann till sist komfortabelt. Nu gäller det för övriga lag att komma på hur dom skall handskas med den zonen. Det är inte lätt om man kan spela den bra.

Högsbo är lite på gång men Noufuente ser tung ut och är långt från toppformen och det kan vara deras akilleshäl inför slutspurten.

Södertälje lyckades besegra Visby

och att döma av intervjun efter matchen så har Sundberg vittring på slutspelet. Jag tror personligen att både Högsbo och EOS vinner tillräckligt många matcher för att ta plats 7 resp 8. Om EOS inte fixar det som dom borde kunna fixa då kan sista matchen den 20 mars borta mot just Södertälje bli avgörande om plats åtta.

Det händer igen.

A3 spelar två dagar i rad hemma mot Borås den 5 mars och mot Högsbo den 6 mars. Jag förstår inte att man tar risken att tappa viktiga poäng i kampen om tabellplacering och hemmafördelen. Borås ligger sist men det är inget lag man bara städar bort och Högsbo jagar slutspelsplatsen.

Läser att Fryshuset och AIK

vill ta steget upp i SBL dam och det är bra. Jag hoppas att det inte blir på bekostnad av någon av dom som är med nu. Dom är alldeles för bra lag för att åka ur SBL dam. SBBF kanske kan utöka till 16 lag ? Varför inte ? 30 matcher Vora bara bättre för lagens utveckling däremot inte för ekonomin.

Kalmar och Uppsala har ansökt

om att få ta steget upp till SBL herr. Köping hade inte kommit in med ansökan när jag fick denna information.Jag hoppas verkligen att både Kalmar och Uppsala får ta steget och jag hoppas också att Köping bara har missat med att komma in med ansökan i tid. Elva lag skulle höja statusen på ligan ett par snäpp direkt. 

Det vore ekonomiskt vansinne om man skall spela fyra ggr mot varannan. Hela fyrtio (40) matcher i grundserien. 

Det skulle vara intressantare med en rak dubbelserie med två matcher mot varann i grundserien och därefter en slutspelsserie för de sex bästa om inbördes ordning och för de övriga fem en likadan serie för att få fram lag 6-7-8 till slutspelet.

Det blev gnäll i Östersund

när Jämtland förlorade mot Norrköping men det är bara att kolla på fakta. När R.T Guinn spelar dåligt då förlorar Jämtland. Så var det i fjol och så är det i år.

Godmiddag