SBL herr allt intressantare

Det blir knappast någon walk in the park för A3 eftersom EOS ofta spelar bra i Umeå. I fjol föll man med bara ett par poäng och var en ringrullare från segern.

Lagen möttes den 11 december och då vann A3 med 29 poäng på bortaplan i en flow match som sällan skådats.

Asoro 31 p, Brown 26 p, Page 23p, Degbeon 10p, Elias 9p say no more. 60% på tvåorna, 50% på treorna och 83 % på straffkasten. 

Det finns risk för en underskattning efter att ha vunnit så lätt och så stort som A3 gjorde nere i Lund.

Eos har amerikanskorna Christopher, Cliney samt Teigland från Danmark men finskan Viita som var bäst senast med hela 25 poäng. Dessutom håller Ljungcrantz bra klass. 

BSKT hade fem (3) matcher på fem (5) dagar

och nu uppehåll i två veckor. Det känna inte ok enligt mig. Även om det omfattar ett landslagsuppehåll på en vecka så är det lite stelbent planering bakom matcherna. Klubbarna är för egennyttiga och samarbetar alldeles för dåligt. Det förlorar svensk basket på. 

Jämtland vs BC Luleå blev en riktig nagelbitare.

Jag är glad att BC Luleå vann för dom var återigen det bättre laget i Östersund. Domarna blåste inte i pipan särskilt ofta så det blev en fysisk match men tack och lov så blev det laget som lirade bäst som vann.

SBL herr bjuder på intressanta resultat nästan varje vecka.

Harris var tillbaka men det störde inte BC Luleå. Han såg lite tyngre ut och inte med samma spring i benen som i höstas. Kanske var hans oväntade inhopp i laget i stället negativt för laget. Man slappnande av och tänkte att det ordnar sig mot ett tunt BCL utan Shine.

Det hade varit förskräckligt om BC Luleå hade förlorat pga att Smith fick ett T när han hängde kvar i ringen lite för länge. Hur många gånger har vi inte sett det i år men jag har inte sett att det har blåsts ett T tidigare. 

Smith i BCL är en lite vild och vårdslös spelare som borde få lite fler foul för sina tjuv knuffar och inte för ett par sekunders hangtime.

Jag vill uppmärksamma er om att Umeå BSKT slog BC Luleå för två veckor sedan och nu finns det chans att det kan bli just BC Luleå i en kvartsfinal. Om det blir så då är det en fullträff både logistiskt och publikt för det derbyt brukar dra lite extra publik i svårflörtade Umeå.

Borås vs Norrköping fick ca 20 minuter av mig igår.

Till min stora glädje så verkar Andreas Person äntligen få lite mera respekt av coacherna. Han var riktigt bra i starten men glömdes sedan bort på bänken.

Borås spelade bra men Norrköping har lite för många bra skyttar för att det skall gå att rubba dem nu. 

Jag tror att det går att rubba dem men då måste Terins, Schüberg och Bergström hållas i strama tyglar. Om dom får mata Rowe, Tabb och Dawit med bollar i öppet läge då går dom inte att stoppa.

I morgon gör damernas Euroleague

en omstart efter VM kvalet.  Klockan 16.00 Fenerbache mot Schio och klockan 18.00 USK Prag mot TTT Riga.Fenerbache är starka men kanske kan Schio från Italien matcha dem. USK Prag är vassare än TTT Riga men Riga har överraskat i årets turnering.

Godmiddag