BSKT snart fulltaliga

DeMarco Dickerson, Will Butler, Steve Kuminga och Cole Welle har alla anlänt till Umeå BSKT. 

Av olika anledningar så har jag inte studerat dem ordentligt i träning så jag väntar med mina subjektiva åsikter till det är dags för matcher men BSKT är i alla fall snart fulltaliga.

Maciej Lampe är het i Luleå media men inte i Umeå. 

En presskonferens är utlyst först till i morgon men det är fucking Maciej Lampe som är på besök, då borde alla medier vara på tårna redan när han landade på flygplatsen kan jag tycka.  

Jag är 100% på att det blir så i Luleå. Killens meriter kan jämföras med att t ex någon Premiere League spelare skulle ha kommit på besök till Umeå FC. Redaktionen hade ”gått bananas”.

Sövande tråkig basketbollvar det jag fick se när Sverige äntligen vann mot Portugal. Man spelar inte ens snabbt när man kan spela snabbt och då är det dålig kvalitet. 

Det var något helt annat att titta på Montenegro mot Island. Tufft försvar, snabbt och rörligt anfallsspel och blixtrande snabba uppspel så fort tillfälle gavs för att skapa 4-3, 3-2 eller 2-1.

Jag hoppas att Sverige får en ny förbundskapten som spelar snabbt vid alla tillfällen som ges. Keep it stupid simple.

Helgen 3 – 5 september kommer Umeå BSKT för första gången på flera år att arrangera en basketcup för herrar igen.  North Cupsponsras av kosttillskott företaget Better You och av Visit Umeå.

Jämtland, BC Luleå och Köping är klara så det blir kul för oss som gillar att se basket.

Nuvarande upplägg är två matcher per dag och alla möter alla en gång. I dagsläget har ingenting hänt vad det gäller hur mycket publik som får tas in så det lär bli max 300 personer. Jag tippar på 100 kr/dag för vuxna och givetvis reducerat för pensionärer och ungdom.

Kuriosa i sammanhanget är att matcherna kommer att dömas av nyligen ”pensionerade” domare alltså domare som har fallit för åldersstrecket och inte längre är välkomna i SBL. Anledningen till att det blir så är att SBBF har kallat alla 44 elitdomarna till obligatorisk samling i Örebro den helgen.

Domar kvalitén blir inte sämre för det eftersom de som dömer var aktiva ligadomare nyligen.

Kan inte låta bli att gnälla lite  på Luca Doncic efter att ha sett honom i de avslutande matcherna i OS. Han är utan tvekan en magisk spelare men magin sviktar en hel del när han uppträder så omoget på planen. Doncic visade upp ett extremt dåligt humör. Jag kallar det för ”primadonna beteende”. Det verkar som om han själv anser sig ”så stor” redan nu att ingen får röra i honom. Får han verkligen hålla på sådär i NBA ?

På torsdag spelar Sveriges volleybolldamer EMoch matchen sänds direkt i SVT kl 15.00. Det kommer inte jag att missa eftersom Sverige nu har ett hyfsat lag som har en liten chans att gå vidare till slutspel men konkurrensen är svårare än i basket.

Visste du förresten att bara fyra av Sveriges spelare spelar i den svenska ligan. Hela åtta spelare är heltidsproffs med bra löner ute i de Europeiska ligorna. ”Vi har inte bara Isabelle Haak”.

Har inte orienterarna lärt sig av historien. Det är inte så länge sedan som flera orienterare avled pga att de tränade med tvar virus i kroppen. Nyligen fick Tove Alexandersson avbryta tävlandet eftersom hon återupptog tävlandet bara en dryg vecka efter covid19 sjukdom eftersom kroppen blev helt slut efter lite ansträngning. Har dom dåliga rådgivare eller är det ren dumhet.

Godmiddag