En egen tolerans nivå

Var det bara jag som reagerade över att Kalpakas, Eriksson och Gudelij släppte i princip all kontakt under korgarna i starten av den första final matchen ? Snacka om Flashback till finalerna 2019.

Domarna hade garanterat kommit överens om att inte blåsa för lite kontakt och då har det en tendens att bli att dom nästan inte blåser alls under korgarna.

Dom måste väl förstå att när dom väljer att sätta en egen tolerans nivå som är över regelverket då styr dom matchen

Om du ids ägna tid till matchens inledande 7-8 minuter en gång till då kommer du att se att domartrion kunde ha blåst minst 3-4 tydliga foul på båda lagen men man lät dem hållas. 

Schüberg hade riktigt otur. Samtidigt som tunga kollisioner under korgarna fick passera så blåste man två foul på honom ute på plan som var väldigt petiga. Det finns ingen rim och reson i domarnas agerande. 

Domarna får underkänt för den första perioden, däremot kvicknade dom till inför den andra som blev mycket bättre. Andra halvlek var konsekvent och bra så dom hamnar på max 3.5.

Norrköping vann ganska lätt. Södertälje var helt klart trötta efter matchserien mot Jämtland. När straffkast procenten och 3 poäng procenten går ner då är det ett tydligt tecken på trötthet. Om inte A Gaddefors, Palmblad och Parks orkar leverera då räcker det inte med V Gaddefors.

Snappade upp lite rykten om tänkbara förflyttningar i damligan från en bra källa. Det brukar visa sig stämma ganska ofta.

Helsingborg har försökt att få Chioma Nnamaka till klubban som coach men det blir i stället assisterande coach i Uppsala för henne.

Alvik är drabbad av spelarflykt. Nya liglaget Borås försöker få Elin Ljunggren att flytta hem till knalleland. Paula Juhlin kan vara på väg till Högsbo som kommer att coachas av Lantto som i fjol coachade Södertälje. Ellen Åström kanske går tillbaka till Södertälje.

Freja Werth kanske väljer Helsingborg före USA.

Jag har valt att inte skriva om A3 förrän det finns intressanta nyheter och då menar jag nyförvärv.

Nyligen presenterades guarden Tenya Page som spelade med Norrköping för några år sedan. En vass poänggörare vid sidan av en annan vass poänggörare som är tillbaka nämligen Tiffany Brown.

Enjebo har säkrat ca 40 ppm redan där om dom kommer att fungera ihop och får lira loss lite grand. Knappast några billiga lösningar.

Noterar att krönikören i NSD.se fortfarande drömmer om Brandon Rozzelle och det är lätt att förstå, men han lär inte komma tillbaka även om BC Luleå har resurser för att klara det. Han väljer sol och värme på Cypern i stället och dessutom är nivån på basketen mycket högre i laget Keravnos.

I Umeå finns vi som drömmer om Smith och Gilchrese eller än en gång Krayem och Jordan men prislappen har nu blivit för stor för BSKT så vi får hoppas att man gör några fynd inför den kommande säsongen.

Covid härjar i Frankrike.  Det finns lag i franska herrligan som tvingas spela 6 matcher på 13 dagar. Alla spelare testas inför varje match. Om minst 7 spelare är negativa då måste laget spela matchen. 

Godmiddag.