Jag tror att SBBK tar match #2

Efter Flacks hälseneskada så är det helt klart att Södertäljes chanser mot Norrköping har ökat men jag tror att Åhlin kan gå in och ta 4-5 irriterande foul på V Gaddefors som kan ha stor betydelse.

Det viktigaste för Södertälje måste vara att få igår övriga spelare och inte bara lita till V Gaddefors. Sparks en mot en spel måste utnyttjas bättre liksom Palmblads hoppskott för att inte tala om A Gaddefors distansskytte.

Domarna kommer troligtvis även idag att spela en av huvudrollerna i matchen.

I match ett släppte domartrion det mesta under den första perioden och det var anmärkningsvärt. Det gynnade Norrköping som vill spela med speed eftersom det inte blev några som helst avblåsningar.

När avblåsningarna började komma då gick tempot ner i matchen och Södertälje fick chansen att komma tillbaka och lyckades med det.

Domar uppdragen har fördelats systematiskt och det innebär att de som troligtvis får döma i kväll blir trion Serhaltic, Nasrollah och troligtvis Racys.

Racys och Serhaltic dömer mycket striktare än de som dömde final ett så mycket talar för en annorlunda matchbild där lagen inte kommer undan med rörliga screenar, kontakt när man tar sig över screen, påhopp i ryggen och regelvidrigt post spel både offensivt och defensivt.

Nasrollah har fått döma sex semifinaler men han har tagit flera tveksamma domslut i charge situationer nära korgen så där behövs en skärpning.

Jag tror på en ganska långsam ryckig match i Södertäljes smak och det gynnar dem så pass mycket att dom kan vinna matchen.

Norrköping kommer att få hög foul belastning på sina guards Schüberg, Terins och Stokes eftersom Parks och Palmblad kommer att attackera dem.

Det blir Parks, Palmblad och A Gaddefors som lyfter laget till vinst.

Godmiddag.