Djupfryst BSKT

Under vecka 49 har damernas Euroleague dragit igång med spel i isolerade sammandragningar.

UMMC har en laguppställning som borde ge skrämselhicka till de flesta med bl a WNBA stjärnan Jones 198 cm med bra 3 poängare och en rad stjärnor som Meeseeman, Stewart, Vanderslot, Quigley, Vadeeva, Begova m.fl 

Även Fenerbache med Stokes, Zandalasini, McBride, Sabally och Vitola verkade nästan oslagbara men på fredagseftermiddagen klämde Lyon till med en imponerande seger mot Fener med hela 84 – 70 på Feners hemmaplan med ett bra lag men inte lika namnkunniga spelare.

Vad jag har sett hittills så tillhör dessa tre lag tillsammans med USK Prag och  Girona dom som gör upp om semifinal platserna. Jag tror inte på ryska Dynamo Kursk och inte heller på ungerska Sopron eller italienska Schio som brukar vara bra. 

Jag skrev i senaste HOOPS att Fryshuset varit nära seger i flera matcher tidigare men det förstod man tydligen inte i BSKT.

De kom till matchen med en naiv hemmaplan inställning och blev långa stunder utspelade av Fryshuset som dessutom saknade Desport som varit kanske viktigast i laget under hösten. 

Förlusten måste svida för den nya coachen Balibrea och han inser säkert att förberedelserna inför matchen troligtvis inte var de rätta med tanke på vad laget presterade.

Laget var alldeles säkert basket mässigt förberett på bästa sätt men inte mentalt. 

Jag hade väntat mig att BSKT skulle ta initiativet genom bra intensivt försvar och att man skulle driva upp tempot och trötta ut motståndarna men i stället blev det tvärt om.

Det var Fryshuset som stod för tempot trots att man spelade non stop med flera spelare.

BSKT hade ingen koll alls på Solevic och Ghanem som oförtrutet attackerade rakt framifrån och fick BSKT försvaret att falla samman.

Jag hoppas att alla nu förstår att det inte är juste att ställa höga krav på laget.

Dagens BSKT är inte bättre än tidigare årgångar och den nya coachen är ingen Houdini som kan leverera magi och resultat mer än om han har tillräckligt bra spelare.

Laget kan inte matcha övriga lag i år heller men det kommer ändå att trilla in en seger då och då när man ibland lyckas med det mesta som hemma mot Norrköping för en tid sedan. 

Det nya unga laget behöver några år för att kunna mäta sig med de övriga lagen i BLH.

Krayem och Jordan är bra basketspelare men de är inte några frälsare som kan gå ut och göra 25+ per match. 

Peleg och Exposito saknades pga skada. Jag tror inte att det hade gjort ngn skillnad en dag som igår för det var återigen inställningen till matchen som det var fel på. 

En sån här gång är det tur att det inte fanns betalande åskådare på läktarna för dom hade gått hem riktigt besvikna och hade knappast kommit tillbaka.

Jag gick hem när det var fem minuter kvar för då förstod jag att Fryshuset inte skulle släppa matchen. Laget coachades förresten riktigt vasst.

Det krävs en rejäl skärpning mentalt av BSKT för annars blir det svårt att vinna någon match alls.

Domartrion hade inte heller en bra dag men den här gången var det BSKT som stod för överlägset fler misstag.

Godmiddag