Dags för samarbete mellan elit och div 2 föreningarna i Umeå.

Söndag 1 mars, 2020

Jag måste inleda med att korrigera gårdagens uppgift om att IKSU skall kvala mot ettan. Tyvärr blir det inte så. IKSU begärde sanktion från VBDF att spela kval och fick det även om förfrågan kom in för sent. SBBF´s tjänsteman godkände också den sena sanktionsansökan eftersom SBBF vill utöka antalet lag i basketettan.

Nu visar det sig att IKSU valde att inte skicka in de handlingar som krävdes och därför blir det ingen gratisplats till ettan som de hade fått. Riktigt trist tycker jag. Ett div ett lag i Umeå hade varit win win för alla parter med lite samverkan.

Jag tycker att det borde vara på tiden att BSKT, KFUM och IKSU sätter sig ner och samarbetar så att Umeå får ett div ett lag för herrar och det helst redan till kommande säsong. Det kan inte behövs särskilt mycket samarbete för att lyckas med det.

Släpp prestigen och skygglapparna för den egna klubben och agera NU

Både Umeå Virtus och KFUM Umeå har klarat av att driva och spela i div ett med herrlag med ganska låg budget. Resor och logi går att klara av till ett ganska överkomligt pris. Avgifterna och domarkostnaderna, som har skjutit i höjden är tuffa att klara av och tävlingsadministrationen är lite väl tidskrävande.

Om man kan undvika löner för utländska och egna spelare då kan budgeten hållas ganska låg med tanke på att det idag finna fyra övriga Norrlandslag i serien. Om man har ambition att vara topplag och sikta mot BLH då krävs det en mycket större budget.

Jag har inte sett A3 matchen från igår men om man tittar på Wettarnas och A3`s laguppställningar då skall A3 vinna med 20+ varje dag i veckan men spelet fungerar inte framåt och då blir det svårt att vinna för det går inte att stänga igen helt bakåt.

A3 fick samma start som vanligt nämligen 8-10 poängs underläge på bara några få minuter och fick jobba sig in i matchen. Det myckna bytandet av spelare och ingen stabil förstafemma att lita på kommer att ha betydelse när medaljerna skall fördelas. Bara plus sex poängs vinst mot Wettarna visar på att tabelläget stämmer.

Enjebo säger att ”Wettarna spelar med högre intensitet och tror på det de gör”. Hur skall vi tolka det uttalandet ?

Orkar eller ids inte A3 spelarna spela med samma intensitet eller tror de inte på det som de skall göra ?

Startfemman var nästan densamma som mot Högsbo nämligen Brown, Radocaj, Ivezic, Fontaine men Pelander var ersatt med Engram. Blir intressant att se dagens uppställning.

Min startfemma skulle vara Brown, Elvbo, Fontaine , Engram och Degbeon med grönt ljus att spela fritt. Skulle vara kul att se tror jag.

Idag borde det bli en klar vinst mot Mark, men fortfarande färskt i minnet finns förluster både i fjol och i förfjol mot Mark trots överlägsen spelartrupp på papperet, men jobbet skall göras också.

Vad jag förstår så blir det inget kval för KFUM Umeås div 2 damlag utan direktuppflyttning till div ett. Det blir toppen och en utmaning för alla tjejer i Umeå som tränar mycket och som vill satsa att försöka ta en plats i basketettan laget. Hoppas att några av IKSU´s duktiga spelare vill hänga med.

Det blir RIG Luleå, Luleå Stars, Östersund, KFUM Umeå från Norrland samt åtta lag från Mälardalen i nästa års basketettan. Kul med nya bekantskaper som AIK, Djurgården, Uppsala, Norrort, Fryshuset, Lidingö, Västerås, Blackeberg och Alvik. Djurgården eller Helsingborg (södra ettan) kan bli nya i nästa års BLD.

Godmiddag