Sportlovsbasket på hemmaplan för BSKT

Måndag 2 mars, 2020

I veckan blir det lite sportlovsbasket för min del med öppen träning för lediga skolbarn från min skola och både Köping och Djurgården på besök i vår baskethall. Från tisdag till fredag är det Euroleague matcher på viaplay varje kväll så ingen risk på basketabstinens.

När AX Armani Milan och Real Madrid möts i morgondagens Euroaleague match då blir det inför tomma läktare pga ”corona hotet”. Endast lagen och nödvändiga funktionärer för matchens genomförande finns på plats. Låt oss hoppas att detta snart går över.

Läser om hur noga Eurloleague ledningen är på att domarna dömer rätt och rättvist. På Euroleagues hemsida kan du läsa om felaktiga domslut av domarna eller hur det borde ha varit. Allt beskrivs i detalj. Professionellt.

Tre Euroleague domare som åkte taxi till hotellet efter Panathinaikos – Barcelona matchen i förra veckan blev attackerade av två huliganer på mc. Legendaren Lamonica blev skadad och fick uppsöka sjukhusvård. Det finns galningar överallt.

Jag tror att Jerebko börjar inse att steget till Euroleague och Khimki var det bästa han har gjort. Bra betalt och fn starter med många spelminuter. Det blev 18 poäng i fredags. Tyvärr så tror jag inte att vi får se honom i landslaget i framtiden.

Mark blev en enkel match den är gången men vad kan man annat vänta sig med den laguppställningen. Fontaine verkar börja komma i form och Engram är ett fynd.

När jag såg A3:s nya spelare Engram mot Högsbo då blev jag glad. Äntligen en riktigt bra lirare och dessutom i bra form. Imponerande stats igen i helgen. Jag hoppas bara att det inte blir som med en del andra spelarna som jag har nämnt under vintern, nämligen att de blir sämre och sämre ju längre säsongen lider.

Med Degbeon tillbaka i laget så är guardsidan och trepoängsskyttet just nu A3`s svaga punkt. Frågan är om Radocaj och Yderström hinner finna någon form innan den 21 mars då kvartsfinal ett spelas.

Nu pekar det mot att det blir Norrköping i kvarten för A3. Två förluster mot dem i grundserien ser illa ut men då fanns inte Engram och Degbeon i truppen och det gör stor skillnad.

I morgon kommer Köping på besök till Umeå. För 2 veckor sedan slog man Södertälje och i lördags körde dom över Djurgården med 26 pinnar. Trion Combs, Jackson och Blackston gjorde 56 poäng tillsammans och Larsson 16 med 4 av 7 på treorna. 21 vinster och 9 förluster hittills. En imponerande säsong med tanke på att laget kvalade förra våren för att hålla sig kvar. Blir kul att se dem spela i morgon. Hoppas att det kommer lite sportlovslediga ungdomar till hallen.

Godmiddag