”Tomten kommer till midsommar” -det var 11390 i Globen

Lördag 29 februari, 2020

Härom dagen fick jag reda på att KFUM Umeås div 2 lag skall spela kval mot basketettan. Toppenkul för tjejerna och jag hoppas verkligen att de lyckas ta sig upp i ettan. Det skulle vara ett lyft för dambasketen i länet.

Det som gjorde mig riktigt glad det var att IKSU´s herrar har bestämt sig för att kvala mot ettan. Ett kul initiativ och en bra signal till stadens talanger som inte får minuter i BLH. Vore toppen om IKSU lyckad ta steget upp i basketettan.

Södertälje satte igår in en junior på plan mot BSKT redan i första halvleken det var en tydlig signal på hur man såg på motståndet. BSKT ansågs som en lätt vinst även om 49-41 i halvtid var lite missvisande.

BSKT spelarna är helt omotiverade och väntar bara på att säsongen skall ta slut. Man orkar inte motivera sig till att spela försvar. Trots att de har lön för att spela basket så orkar de inte göra sitt bästa. Aggressiviteten obefintlig.

Det var smärtsamt att se BSKT`s försvar och varför spelar man alltid samma 2-3 zonförsvar. Alla lag har förberett sig mot den zonen. Rotationen i zonen var nu densmma som A3 har men det fungerade inte alls.

Provspelande Westbrook lär inte bli kvar i Umeå många dagar till och fler borde skickas hem för att spara pengar..

Zabas skulle behöva två månaders försäsongsträning för att bli lite lättare och kvickare och Presutti verkar inte kunna skapa något själv. Williams kan dunka spektakulärt men i övrigt inte tillräckligt bra trots sin statistik och Odomes har spelat klart för säsongen även om han inte har lämnat Umeå.

Dawit och Varytimiadis de enda som får mig att bli glad. Dom chansar ibland och gör tokiga saker ibland men dom kämpar och då för de mitt gillande. Det blir en tung och tuff avslutning av säsongen för alla engagerade i BSKT. Hur skall man få ordning på skutan igen.

BC Luleås tapp av matchen i Östersund förvånar. Massamba lyckades störa Rozzelle så att han kom av sig i andra halvlek. Det var viktigt men det som avgjorde var den nya litauern Kumpys. Han var ej scoutad och en sådan faktor kan kan göra mycket i en ligamatch.

Testa mer surprise effekter även taktiskt det rådet ger jag alla coacher. Att alltid ha både livrem och hängslen kan vara för förutsägbart.

Jag tror att Gehrke har fått de spelare han behöver för att vara med i racet igen. Eftersom Jämtland har sådan stor publik då öppnas det givetvis möjligheter för att värva spelare som man behöver.

De spelare som BC Luleå och Jämtland har kontrakterat kostar dubbelt vad en klubb som BSKT har råd med då blir det även skillnad på kvalitet. Ibland kan man ha tur (Jordan, Smith och Gilchrese) men det händer sällan.

Tre timmar kvar till Wettarna mot A3, som givetvis borde vinna mot Wettarna men då gäller det för A3 att inte bli stirriga igen när motståndarna varierar försvarsspelet varannan gång.

Wohlert på SBBF är jättesur på mig för att jag tyckte att det inte såg ut att vara 11000 i Globen i måndags. Han skriver:

Faktasiffror är 11100 sålda biljetter och 290 ackrediterade journalister, funktionärer, och publik som inte betalade biljett utan blev ackrediterade in.

Jag tror givetvis på Wohlert och det är jättebra jobbat av honom mfl men jag får tycka att det såg mycket mer crowded ut när jag såg Harlem Globetrotters i Globen senast. Då var det dessutom mer folk nere på courtside. Man har kanske byggt ut eller gjort någon form av förändring som innebär att man slukar mer folk numera.

Att han dessutom sur på mig för att jag påpekar att folk dyker upp när det landskamp på Globen men inte på Djurgårdens matcher det får stå för honom. Kanske skulle de dyka upp om alla matcher gick i Kungliga.

Min tanke är i grunden positiv. Jag vill att Stockholm skall ha ett bra basketlag som drar fullt hus om kanske 3-5000 varje match. Det skulle gynna basketsporten i HELA LANDET, men då måste föreningarna i Stockholm och SBBF samverka för en riktig baskethall någonstans centralt.

Godmiddag